06 oktober 2022 
2 min. leestijd

6 Pizzatrends die je niet mag missen

Pizza is populair maar wat zijn de heetste trends op dit gebied? Pizza Prof-oprichter Marcel Losekoot (eigenaar van De Pizza Academy) vertelt je er tijdens het Pizza Inspiratie Event op 24 oktober 2022 bij SVO in Houten meer over. In deze blog alvast een voorproefje met 6 pizzatrends die je niet mag missen.

Pizza blijft een van de favoriete maaltijden van Nederlanders. Ook al is de pizza margherita het meest populair, de consument is grillig en haar wensen blijven veranderen. Daarom is het belangrijk om als ondernemer met een pizzeria of pizzarestaurant, je aan te passen aan de behoeftes van pizzaliefhebbers. Deze pizzatrends mag je daarom niet missen:

1. Ga voor lokale producten

Consumenten willen meer dan ooit lokaal eten en importeren is duur. Ga daarom samenwerken met lokale boeren, zuivelaanbieders en lokaal geteelde ingrediënten voor op je pizza's. Vermeld de namen van je lokale leveranciers ook op je menukaart.

6 Pizzatrends die je niet mag missen

2. Bied veganistische en glutenvrije opties

In de slipstream van de gezondheidstrend zoekt de consument naar frisse en gezonde opties in een vertrouwde vorm. Het veganiseren van een pizza is eenvoudig: gebruik alternatieven voor zuivel en kaas of laat het gewoon helemaal weg. Probeer verder een bodemoptie te maken van een glutenvrij meelalternatief of de (inmiddels beroemde) bloemkoolbodem voor degenen die geen gluten kunnen of willen eten. In deze blog op Pizza Profs lees je meer over plant based pizzatoppings.

3. Verwerk de favoriete smaken van generatie Z

Het maakt niet uit hoeveel ze van hun kombucha en poké bowls houden, pizza is nog steeds favoriet bij de Generatie Z (geboren tussen 1997 en 2012). Enkele van hun favoriete smaken zijn: harissa (Noord-afrikaanse ‘sambal’), Indiase en Zuidoost-Aziatische kruiden, zoete en hartige mashups en gefermenteerd voedsel. Gebruik deze smaken als startpunt voor jouw pizza.

4. Kies voor een andere saus

Of het nu gaat om het bevredigen van hun smaakpapillen of het verzamelen van likes op sociale media: pizzaliefhebbers willen steeds vaker een unieke saus op hun pizza’s proberen. Serveer eens een andere dan de traditionele tomatensaus. Denk aan olijftapenade, pesto, aspergesaus, crème fraîche enzovoort.

5. Voeg niet-traditionele toppings toe

Meng de je basispizza met niet-traditionele toppings. Alles kan en alles mag. Van tacotaarten tot sandwichpizza’s. Laat jouw verbeelding spreken op je pizza.

6. Bied keuze uit meerdere bodems

Uit onderzoeken van Technomic blijkt dat bijna een kwart van de consumenten in glutenvrije pizza-opties is geïnteresseerd. Ook gaven mensen aan dat ze vaker pizza zouden bestellen als er meer voedzame keuzes zouden zijn. Innoveer je pizza-aanbod en speel hierop in. Bied meer keuze aan door verschillende pizzabodems op je menukaart te zetten. Denk aan glutenvrije alternatieven. Bijvoorbeeld een bodem van bloemkool.

6 Pizzatrends die je niet mag missen

Meer over pizzatrends

Wil je meer weten over de heetste pizzatrends van dit moment? Kom dan op maandag 24 oktober 2022 naar het Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. Marcel Losekoot (De Pizza Academy) is hierbij een van de sprekers. De toegang is gratis, aanmelden is wel verplicht. Het aanmeldformulier en programma vind je hier.

Foto's: Marjolijn Lamme en Pizza Academy.

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs