05 april 2023 
1 min. leestijd

9 pluspunten van ‘ready to use’ pizzabodems

Als pizzaverkoper wil je het liefst zelf je pizzabodems maken. Door het tekort aan pizzabakkers is dat soms lastig. Daarom heeft de Pizza Academy tijdens de Horecava 2023 het concept Pinsana op de markt gebracht. We zetten 9 pluspunten van deze ‘ready to use’ pizzabodems op een rij.

Een pizza moet vooral heerlijk zijn. Als een pizza naast lekker ook gezond is, smaakt deze nog beter. Vanuit die filosofie maakt deegprof Marcel Losekoot van De Pizza Academy in De Bilt al jaren gezonde, smaakvolle en lichtverteerbare pizza’s. "Op onze academy leiden we pizzabakkers op, maar steeds vaker worden wij gevraagd om ondersteuning te bieden bij het maken van deegbollen en bodems", vertelt Losekoot.

Pinsana-concept

Inspelend op die vraag van horeca-ondernemers naar ‘ready to use’ pizzabodems die bovendien handgemaakt, gezond en licht verteerbaar zijn, bedacht de deegprof het Pinsana-concept. Op de Horecava 2023 vond de introductie hiervan plaats.

Pinsana’s zijn gastronomosche pizzabodems die ‘pre-baked’ zijn dus klaar om te gebruiken. De afnemer hoeft deze alleen te beleggen en af te bakken. Door het gebruik van hoogwaardig tarwemeel zijn deze pizzabodems rijk aan vitaminen, mineralen en vezels. Ze worden duurzaam geproduceerd in de bakkerij van de Pizza Academy.

4 tips om gezonde en voedzame pizza te maken

9 pluspunten

“Pinsana is het perfecte antwoord op de vraag van de consument naar gezonde, hoogwaardige pizza’s en bites”, licht Losekoot toe. Hij signaleert 9 pluspunten van deze ‘ready to use’ pizzabodems:

1. Je hebt geen volleerde pizzabakker nodig: iedere keukenmedewerker kan deze pizzabodems beleggen en afbakken.

2. Je hoeft nooit meer ‘nee’” verkopen want je hebt de pizzabodems voor het grijpen in je diepvries.

3. Investeren in kostbare (deeg)machines is niet nodig.

4. Minder verspilling/afval: want je voorraad bewaar je in de diepvries.

5. Minder arbeidsintensief dus goedkoper dan zelf maken;

6. Lang houdbaar omdat het bevroren is.

7. Keuze uit meerdere gastronomische pizzabodems.

8. Een pizzabodem met een ambachtelijke 'look and feel' omdat deze handgemaakt is.

9. Licht verteerbaar, boordevol voedingsstoffen en smaakvol.

Meer weten?

Wil je meer weten over het Pinsana-concept? Kijk dan op de site van de Pizza Academy, neem contact op of vraag een sample aan. Naast het geven van trainingen, helpt Losekoot ondernemers bij het ontwikkelen van recepturen en het bedenken van pizzaconcepten. En vanuit zijn bakkerij maakt hij verschillende deegproducten voor afnemers in de horeca.

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs