08 mei 2023 
1 min. leestijd

Beste Europese pizzeria 2023 zit in Barcelona

Sartoria Panatieri in Barcelona is op 3 mei 2023 in Barcelona uitgeroepen tot de beste Europese pizzeria 2023. In deze top 50 van pizzazaken staan geen Nederlandse pizzeria’s. Maar er is wel een eervolle vermelding voor drie Nederlandse pizzazaken in de erelijst van 'Excellente pizzeria’s'.

In de ranglijst 50 Top Pizza Europe 2023 is Italië uitgesloten van deelname. Naast de eerste plaats voor Sartoria Panatieri in Barcelona, was er een tweede prijs voor Bæst in Kopenhagen in deze ranking. 50 Kalò in Londen bemachtigde plek 3 op het erepodium.

Excellente pizzeria’s

In de top 50 ranglijst staan geen Nederlandse pizzeria’s. Wel zijn er drie pizzazaken genoemd in de erelijst van excellente pizzeria’s. Het gaat om Mangia Pizza in Amsterdam, O’ Panuozzo in Utrecht en het Pizza Project in Amsterdam.

Beste Europese pizzeria 2023 zit in Barcelona

Pizza van het jaar 2023

De nummer 1 van de ranglijst 50 Top Pizza Europe 2023, Sartoria Panatieri, viel nog twee keer in de prijzen. Eigenaren Rafa Panatieri en Jorge Sastre wonnen de speciale Latteria Sorrentina-prijs voor beste pizza van het jaar 2023 en de Green Oven-prijs voor duurzaamheid. De pizza van het jaar bestond uit geroosterde kerstomaatjes, mozzarella, basilicum en hollandaisesaus.

100 beste pizzeria’s ter wereld

Tijdens een ceremonie in Barcelona is de Europese top 50 van beste pizzeria’s bekend gemaakt. De ranglijst en online pizzagids zijn een initiatief van dezelfde organisatie die ook de prestigieuze top 50 van de beste pizzeria’s ter wereld samenstelt. De top 25 van de Europese ranking zijn straks terug te zien in de 100 Beste Pizzeria's ter Wereld. Deze wordt op 13 september 2023 in Napels onthuld.

33 landen

De volledige ranking van de 50 Top Pizza Europe 2023 is hier te vinden. Spanje is met in totaal 17 pizzeria's het meest vertegenwoordigde land in de gids. In totaal bevat deze 33 landen.

De Europese beweging rond kwaliteitspizza heeft volgens de makers van de online pizzeriagids het afgelopen jaar een enorme boost gekregen. In Nederland zet Pizza Profs zich actief in om gezonde en voedzame kwaliteitspizza op de kaart te zetten.

Foto's: www.50toppizza.it.

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs