15 november 2022 
1 min. leestijd

Drie ideeën voor trendy gourmetpizza’s

Gourmetpizza’s zijn de nieuwste trend in pizzaland. Deze kleine pizza’s zijn echte smaakbommetjes. Met dank aan de smaken die in het deeg zijn verwerkt en de toppings boordevol bijzondere ingrediënten. Pizza Prof-partner HANOS deelt drie ideeën voor trendy gourmetpizza’s.

Drie ideeën voor trendy gourmetpizza’sPizza Thom Kha Kai Kokos.Durf als pizzaiolo eens buiten je comfortzone te gaan. Ga aan de slag met gourmetpizza’s in jouw pizzakeuken. Deze zijn een maatje kleiner, het deeg en/of de topping bevatten een paar extra ingrediënten als smaakmaker.

1. Inspiratie uit andere keukens

Tank inspiratie uit andere buitenlandse keukens. Maak eens een gourmetpizza met bijvoorbeeld Tom Kha Kai en kokos. Deze is gebaseerd op de bekende Thaise kippensoep met kokosmelk. Dankzij ingrediënten als laos, citroengras en rode peper is dit gerecht een echte smaaksensatie.

Bekijk hier het recept voor deze pizza Tom Kha Kai Kokos.


Drie ideeën voor trendy gourmetpizza’sPizza Sambal lekker bekkie.

2. Sambal voor smaakexplosie

We gaan nog even verder op de oosterse toer met een pizzadeeg en topping waarin sambal zijn verwerkt. In de pizza Sambal lekker bekkie zorgen ze samen voor een smaakexplosie in het eindresultaat.

Bekijk hier het recept voor deze pizza Sambal lekker bekkie.

3. Roken en grillen

BBQ-en is hot. Dus waarom zou je niet je pizza op de BBQ leggen? We gaan nog een stapje verder en voegen rookpoeder en BBQ-kruiden aan het deeg toe. Als finishing touch gebruik je BBQ-kruiden in de topping en dat heb je een Smokey pizza.

Bekijk hier het recept voor deze Smokey Pizza.

Drie ideeën voor trendy gourmetpizza’sSmokey Pizza.

Meer inspiratie

Veel horecachefs zijn inmiddels ook aan de slag gegaan met gourmetpizza's. Lees hier op Pizza Profs het interview met Omar Dahak,  de chef van Bella Ciao in Harderwijk. Hij slaagde erin om ze succesvol op de kaart te zetten.

Beeld: HANOS


Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs