04 juni 2021 
1 min. leestijd

La base pizza in Amersfoort ontvangt keurmerk AVPN

La base pizza in Amersfoort is onderscheiden met het keurmerk van de Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN) voor elektrische ovens. Voor zijn andere vestiging van La base Pizza in Weesp behaalde eigenaar Sidney Diekstra al eerder dit keurmerk.

La base pizza is hierdoor een van de eerste pizzarestaurants in Nederland die op authentieke wijze Napolitaanse pizza’s in een elektrische oven maakt. “We wilden in onze tweede vestiging in Amersfoort ‘next level’-vakmanschap bieden door ook rekening te houden met het klimaat en onze omgeving. Ons ambacht wint daarmee aan betekenis en dat is uniek in Nederland”, aldus Sidney Diekstra, eigenaar van La Base Pizza.

Twee van de vier keurmerken

Al eerder behaalde Diekstra met zijn eerste vestiging van La Base in Weesp het AVPN-keurmerk. La base pizza bezit daarmee twee van de in totaal vier keurmerken die zijn uitgereikt in Nederland.

Authentieke pizza

Het internationale keurmerk van de Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN) waarborgt de kwaliteit van de enige echte Napolitaanse pizza. Deze authentieke pizza wordt volgens een eeuwenoud recept gemaakt. Dit houdt in dat de ambachtelijke bereiding onder de strengste voorwaarden plaats moet vinden.

Rechtstreeks uit Italië

Alle ingrediënten voor deze pizza daarvoor dienen van hoge kwaliteit zijn en rechtstreeks uit Italië komen. De pizza’s worden vervolgens gebakken in een echte steenoven op 480 graden Celsius. Sinds kort is het mogelijk om ook met speciale elektrische ovens dezelfde resultaten te behalen.

Variant op Napolitaanse pizza

In Nederland zijn er veel pizzaoilo’s die de Napolitaanse pizza een warm hart toedragen. Zoals Gianluca Ciociola van restaurant L’Arte Del Sapore in Dedemsvaart. Hij staat bekend om zijn variant op deze bekende pizza. Zijn missie: de hele wereld leren wat de Napolitaanse pizza is en hoe je hem maakt. Lees hier het interview dat Pizza Profs met hem had.


Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs