09 februari 2023 
2 min. leestijd

Laat kinderen de horeca ervaren in jouw pizzeria

Op 17 maart en in het weekend van 18 en 19 maart, gaan verschillende pannenkoekenrestaurants acties houden om kinderen te laten kennismaken met de horeca. Pizza Prof partner SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) roept pizzabakkers op om aan te haken bij dit actieweekend: laat kinderen de horeca ervaren in jouw pizzeria.

Het actieweekend in maart is voortgevloeid uit de SVH-campagne ‘Ga voor gaaf, ontdek de horeca!’ Dit is een landelijke wervingsactie om jongeren te interesseren voor het werken in de horeca.

In tal van horecabedrijven zullen op 17 maart (Nationale Pannenkoekendag) allerlei activiteiten voor kinderen van 8 tot 12 jaar plaats vinden. Op deze manier wil de sector de jongste generatie op een leuke, positieve en interactieve manier laten ervaren hoe gaaf de horeca is.

Aanmelden op website

Op de site van Ga voor gaaf kunnen horecabedrijven maar ook scholen zich aanmelden voor de actie. Vervolgens kunnen ze in hun eigen (pizza)zaak activiteiten organiseren op 17, 18 en 19 maart om daarmee kinderen, hun ouders en grootouders kennis te laten maken met het werken in bijvoorbeeld een pizzeria.

Laat kinderen de horeca ervaren in jouw pizzeria

Doe als Saffraan en Sjalot

Ricardo Eshuis, directeur van Pizza Prof-partner SVH laat weten dat deze actie een vervolg is op de lancering van een kinderboek voor én over de Nederlandse horeca: Saffraan & Sjalot. Doel daarvan is om kinderen op een leuke manier laten zien hoe gaaf het is om later in de horeca aan de slag te gaan.

De kinderen doen dit bijvoorbeeld op 17 maart op dezelfde manier als de hoofdpersonen uit het boek: Saffraan en Sjalot. In de vakantie helpen zij mee in het restaurant van hun ouders. Saffraan doet dat in de keuken en Sjalot in de bediening. Samen ontdekken ze zo hoe gaaf en leuk de horeca is.

Ook scholen openen de deuren

Niet alleen horecabedrijven openen de deuren, ook scholen met een horecaopleiding grijpen deze kans aan om kinderen een kijkje in de keuken te geven. Zo laat Suzanne Staal, Directeur Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland weten alle basisscholen in de regio uit te nodigen om op school een pannenkoek te komen versieren en kennis te laten maken met de horeca.

De horeca ook mee naar huis

Alle kinderen die via de actie deelnemen krijgen het boek Saffraan & Sjalot mee naar huis om over de avonturen van Saffraan & Sjalot te lezen. Eshuis: “We koppelen dit boek bewust aan deze actie. Samen met auteur Arjan Elbers hebben we een jaar geleden het idee gevat om een kinderboek te maken om kinderen op een leuke manier in aanraking te laten komen met het mooiste vak van de wereld. Via deze actie brengen we de kinderen naar de horeca én via het boek de horeca ook naar de kinderen thuis.”

Saffraan & Sjalot

Saffraan (11) en Sjalot (8) zijn naast broer en zus bijzondere kinderen in de vierde generatie van de markante horecafamilie Roux. Ze werken in de vakantie mee in hun bekendste en meest bijzondere restaurant, het Zwarte Schaap. En hier is niets zoals normaal. Interieur, gasten, de menukaart en de medewerkers, alles is hier bijzonder. Kijk voor meer informatie op de site over dit boek.

Meld je aan

Wil je als horecabedrijf of school meedoen met de actie 'Ga voor gaaf, ontdek de horeca!'? Ga naar de website voor alle info en meld je aan.

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs