17 september 2021 
1 min. leestijd

Leer werken met je nieuwe pizza-apparatuur

Je schaft voor je pizzeria gloednieuwe pizza-apparatuur aan. Maar hoe benut je de nieuwe pizza-oven en andere apparaten optimaal? Bij Pizza Prof-partner Van Gestel gaat de service verder dan het afleveren en installeren van apparatuur. Zo leer je in de Van Gestel Academy de kneepjes van het efficiënt werken met je nieuwe pizza-apparaten.

Gisteren stond de vrachtwagen van Van Gestel bij jou op de stoep. De nieuwe apparatuur voor jouw pizzeria is geleverd en aangesloten door de monteurs van Van Gestel. En daar staat dan het apparaat.

Training op locatie

Wat nu? Om ervoor te zorgen dat je optimaal gebruikt maakt van bijvoorbeeld de pizza-oven, is er de Van Gestel Academy. Daarin nemen de culinair adviseurs van Van Gestel jou ‘bij de hand’ en laten je kennismaken met de mogelijkheden die de aangekochte apparatuur biedt. Dat gebeurt onder andere door middel van training op locatie en masterclasses.

Advies

Allereerst geven de culinair adviseurs van Van Gestel een demo aan de kersverse kopers van de pizza-apparaten. Samen testen zij vervolgens de oven. Omdat ze alle ins en outs van de ovens kennen, geven ze ook advies over het deeg in combinatie met de oven en denken mee om de processen in jouw keuken te optimaliseren.

Masterclass

Ongeveer drie keer per jaar vindt er in Studio Senses Zwolle een masterclass plaats die in het teken staat van het maken van de perfecte pizza met de juiste apparatuur. Tijdens deze masterclasses komen verschillende onderwerpen aan bod zoals:

  1. Wat is van belang bij het maken van pizzadeeg.
  2. Achtergrondinformatie over vijf ingrediënten: bloem, water, gist, olijfolie en zout.
  3. De juiste oventechnologie voor specifieke toepassingen.
  4. De productie van pizzadeeg met de juiste machines.
  5. Het bakken van verschillende pizza’s.
  6. De ervaringen van de pizzamaster.

Meer weten?

Heb je vragen over het gebruik van je pizza-apparatuur of heb je advies nodig over bijvoorbeeld de juiste routing of en het verbeteren van het pizzabakproces? Neem dan contact op met de adviseurs van Pizza Prof-partner Van Gestel of kijk op de website.

 

 

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs