08 februari 2021 
2 min. leestijd

Moretti Forni LAB’s in Nederland bieden pizzaconcept op maat

Moretti LAB’s in Nederland bieden een pizzaconcept op maat. Hier leer je van de grootste meesters om elk type product op een professionele oven te creëren. Van Napolitaanse pizza tot eigentijdse pizza, van brood tot gebak. Moretti Learn And Bake begeleidt jou in de wereld van perfect pizzabakken door middel van cursussen en workshops.

Ontdek de geheimen van perfect bakken

Hitte is een ingrediënt, net zo essentieel als een state-of-the-art deeg. Moretti Forni werkt samen met de beste (Italiaanse) professionals op het gebied van pizzeria, banket en bakkerij. We bieden zo een training die de wereld van het bakken onderzoekt en verkent. De ervaring van onze trainers is het extra voordeel van onze Academy of Baking.

Waar zijn onze Moretti LAB’s?

Je vindt onze Moretti LAB’s in:

Samenwerking met Moretti-ambassadeurs

In Nederland werkt Moretti LAB samen met de beste Italiaanse / Nederlandse professionals in de pizzeria-, banket- en bakkerijsector om opleidingen aan te bieden die de wereld van bakken verdiepen en verkennen. De ervaring van onze trainers is de extra rijkdom van de Moretti LAB Academy. Onze Moretti-ambassadeurs kunnen jou ook perfect begeleiden bij het ontwikkelen van jouw pizza concept, uitleg geven over het proces, begeleiden van het proces en het borgen. We stellen ze hieronder aan je voor.

De Pizza Academy

De missie van de Pizza Academy is om pizza in Nederland lekkerder, gezonder en toegankelijker maken. Niet alleen binnen de Nederlandse horeca of catering, maar ook in het retailkanaal, krijgt het product pizza dezelfde ‘upgrade’ als koffie, friet of hamburgers de laatste jaren hebben doorgemaakt. Daarmee ontstaat voor de consument een grotere keuze in smaak (beleving) en voedingswaarde en voor professionals een commercieel nog interessanter product. Tevens krijgt hiermee het vak van pizzaiolo meer waardering en statuur, belangrijk voor de werving van nieuwe vakmensen. Een verbetering van de kwaliteit draagt ook bij aan de voedingswaarde, waarmee de slechte reputatie van pizza op dit gebied een positieve impuls kan krijgen.

Viva la Pizza

Zo heet het cateringbedrijf van Simon Giaccotto. Aan zijn achternaam hoor je al dat er Italiaans bloed door zijn aderen stroomt! Vader Giaccotto komt van Sicilië, om precies te zijn uit Sortino. Een dorp tussen Catania en Siracusa. Het gebrek aan werkgelegenheid bracht hem naar Nederland waar hij zijn gezin stichtte. In Apeldoorn runt Giaccotto zijn pizzabedrijf Viva la Pizza.

Van Gestel Grootkeukentechniek

Na een zorgvuldig onderzoek hebben ze bij Van Gestel gekozen om samen te werken met het merk Moretti Forni. “Deze keuze hebben we weloverwogen en bewust gemaakt, want zoals onze culinair adviseur zegt: “het is de Ferrari onder de pizzaovens”. Voor ons staat Moretti Forni voor kwaliteit. Dankzij ons grote Moretti Forni-assortiment is er voor ieder concept en budget een passende oven. Van exclusieve uitvoeringen tot instapmodellen, van opties met stoom tot temperaturen tot 510 graden, voor alle ovens geldt: ze zijn van zeer hoge kwaliteit en zorgen voor perfecte bakresultaten.”

Maak een afspraak

Wil je de verschillende ovens ervaren, testen, proeven en trainen? Dat kan op afspraak in 1 van onze 3 Moretti LAB’s in Nederland. Maak een afspraak door het aanvraagformulier in te vullen. Klik hier voor het Moretti Forni aanvraagformulier.

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs