18 juni 2021 
1 min. leestijd

Onderscheid je met deze vleeswaren op jouw pizza

Verandering van vlees doet eten. Onderscheid je met deze vleeswaren op jouw pizza. Gebruik in plaats van de gangbare Parma-ham eens een andere variant. Ga daarbij vooral uit van vleessoorten die een klein vetje in de smaak hebben. Deze en meer tips van Van der Zee Slagerij, de huisslager van Pizza Profs-partner HANOS.

Wil jij een pizza verkopen waarmee je de gast verrast en die net een tikkeltje anders is dan die van andere pizzeria’s in jouw buurt? Kijk dan eens naar de vleeswaren die je op je pizza legt.

Vetje in de smaak

Of ze nu gekookt of gedroogd zijn, belangrijke voorwaarde is dat de smaak van het vlees zacht is en niet al te uitgesproken, tipt Van der Zee, de HANOS-slager. Daarnaast moet het vlees intramusculair zijn: zo’n ‘vetje’ in de smaak en structuur voorkomt uitdroging tijdens bakproces. Het vlees blijft zo mooi zacht, wordt smeuïg en is goed te ‘behappen’ voor de gast.

Bij deze vleeswaren is dat vetje aanwezig en kun je onderscheiden:

Culatello

Dit is het luxe deel van het (achterste) van een varken. Op en top Italiaans.

Coppa di Parma

Gebruik in plaats van de gangbare Parma-ham deze wat meer luxere variant van het vlees van de nek (coppa) .

Salami di Milano

Deze ambachtelijk gedroogde vleeswaren uit Italië zijn net een tikkeltje exclusiever dan de ‘Hollandse’ salami’s.

Saucijsjes

Na pulled pork is dit de trend van dit moment: saucijsjes in allerlei smaken zoals bacon style, chili en pepperoni. Snijd deze worstjes van circa 100-150 gram in plakken en leg ze op de pizza.

Op de Spaanse tour

Waarom zou je niet eens Spaanse vleeswaren op je pizza leggen? Zoals chorizo di lomo belota of paleta (Sierra del jamon). Allebei afkomstig van het ibérico-varken en bijzonder smaakvol. Qua inkoop is het wellicht wat meer kostbaar maar bereken dit door en vraag een iets hogere prijs voor de pizza die je hier meer belegt.

Populaire vleeswaren

In Nederland zijn schouderham, pastrami en slagersachterham populaire vleeswaren voor op de boterham. Waarom zouden ze niet op de pizza passen? Probeer het eens.

Meer inspiratie nodig?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van vleeswaren op jouw pizza? Neem dan contact op met Pizza Prof-Partner HANOS of kijk op hun website.

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs