12 februari 2021 
2 min. leestijd

Webinar Pizza Forum van Moretti Forni

De ambassadeurs van Moretti Forni staan klaar om restauranthouders, speciaalzaken, (supermarkt)-ketens, en adviseurs te helpen bij het implementeren van een individueel pizzaconcept. Samen organiseren we daarnaast 6 maal per jaar een Pizza Forum in 1 van onze Moretti LAB’s in Nederland. In verband met corona vinden in het voorjaar van 2021 online webinars plaats. Daarin leer je alles over de mogelijkheden van pizza en doe je kennis op over de apparatuur.

Pizza is onverminderd populair. Vooral in de to-go-markt, in de foodservice, in de delivery, in de foodretail en in de horeca kom je pizza tegen in de meest uiteenlopende variaties. Vooral lichte, knapperige en traditionele creaties met een nieuwe interpretatie zijn populair. Lange rusttijden voor het pizzadeeg en uitgebalanceerde toppings maken van de Italiaanse klassieker een welkome lichte snack.

Onze ambassadeurs

Om de wereld van het bakken te verdiepen en te verkennen, werkt Moretti LAB samen met de beste Italiaanse / Nederlandse professionals in de pizzeria-, banket- en bakkerijsector om opleidingen aan te bieden. De ervaring van onze trainers is de extra rijkdom van de Moretti LAB Academy. Onze Ambassadeurs kunnen je ook perfect begeleiden bij het ontwikkelen van jouw pizzaconcept. Ze geven uitleg over het proces, het borgen en begeleiden van het proces.

Waar zijn de Moretti LAB’s in Nederland?

We stellen onze ambassadeurs hieronder aan je voor.

Pizza Academy

De Pizza Academy wil pizza in Nederland lekkerder, gezonder en toegankelijker maken. Niet alleen binnen de Nederlandse horeca of catering, maar ook in het retailkanaal kan het product pizza dezelfde ‘upgrade’ krijgen als koffie, friet of hamburgers de laatste jaren hebben doorgemaakt. Daarmee ontstaat voor de consument een grotere keuze in smaak (beleving) en voedingswaarde en voor professionals een commercieel nog interessanter product. Tevens krijgt hiermee het vak van pizzaiolo meer waardering en statuur, belangrijk voor de werving van nieuwe vakmensen. Een verbetering van de kwaliteit draagt ook bij aan de voedingswaarde, waarmee de slechte reputatie van pizza op dit gebied een positieve impuls kan krijgen.

Viva la Pizza

Viva la Pizza is een idee van Simon Giaccotto. Aan zijn achternaam hoor je al dat er Italiaans bloed door zijn aderen stroomt! Vader Giaccotto komt van Sicilië, om precies te zijn uit Sortino. Een dorp tussen Catania en Siracusa. Het gebrek aan werkgelegenheid bracht hem naar Nederland waar hij zijn gezin stichtte.

Van Gestel Grootkeukens

Nick Schutten is culinair adviseur bij Van Gestel grootkeukens en vertelt het volgende over Moretti Forni: “Na een zorgvuldig onderzoek hebben we bij Van Gestel gekozen om samen te werken met het merk Moretti Forni. Deze keuze hebben we weloverwogen en bewust gemaakt, want zoals onze culinair adviseur zegt: “Het is de Ferrari onder de pizzaovens”. Voor ons staat Moretti Forni voor kwaliteit. Dankzij ons grote assortiment is er voor ieder concept en budget een passende oven. Van exclusieve uitvoeringen tot instapmodellen, van opties met stoom tot temperaturen tot 510 graden, voor alle ovens geldt: ze zijn van zeer hoge kwaliteit en zorgen voor perfecte bakresultaten.”

Pizza-levensstijl

Hij vervolgt: “Het bewustzijn van echt goede pizza’s is zowel onder restauranthouders als hun gasten toegenomen. Je kunt zeggen dat er nu een echte pizza-levensstijl is ontstaan. De potentie voor een grote verscheidenheid aan conceptvarianten is navenant groot. Samen kunnen we jouw pizzawereld helemaal ontwikkelen, volgens jouw wensen. ”

Meld je aan voor het online webinar

Wij gaan in ons Pizza Forum Moretti Forni in op de mogelijkheden en kennis van pizza en apparatuur. Vanaf april 2021 organiseren we in verband met corona online webinars.

Wil je er ook bij zijn? Meld je dan hier alvast aan: aanmeldformulier

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs