19 april 2023 
1 min. leestijd

Pizza Lovers Festival beleeft tweede editie

Op zaterdag 13 mei 2023 vindt in Apeldoorn de tweede editie van het Pizza Lovers Festival plaats. Net als vorig jaar draait het bij dit event om pizza proeven, maken en beleven. Op het programma staat een markt en er zijn verschillende masterclasses en workshops. 

Uit liefde voor pizza, ontstond vorig jaar het idee voor het Pizza Lovers Festival. Ook al is het met name gericht op mensen die vanuit interesse of hobby met pizza bezig zijn, ook pizza professionals zijn welkom, zo laat Simon Giaccotto (schrijver van de Pizza Bijbel en eigenaar van Viva la Pizza in Apeldoorn) weten.

Samen met Keimpe Vis (mede-eigenaar van The BBQ Brothers), Gert-Jan Spoelstra (Spoellly Pizza) en Gerbrand Gerritsen (Dutch Pizza Addict) nam hij het initiatief voor het festival dat 400 bezoekers trok.

Foodtrucks

Op 13 mei tijdens het tweede Pizza Lovers Festival kunnen bezoekers shoppen op de markt vol pizzabakbenodigdheden. Hier zijn verschillende leveranciers van food en pizza-apparatuur aanwezig. Verder is er een foodplaza waar je pizza kunt eten bij de deelnemende foodtrucks/pop up restaurants van De Pizza Bakkers, Cugine Pizza Fritta, Pizzeria Casareccia en Bar Biga.

Pizza Lovers Festival beleeft tweede editieKookexpert Robert Verweij geeft net als vorig jaar een masterclass.. 

Pinsa romana

Daarnaast valt er van alles te leren over het maken van deeg en het beleggen van pizza’s. Simon Giaccotto brengt bezoekers de basiskneepjes voor het pizza maken bij. Marcel Losekoot (deegprofessor en oprichter van Pizza Profs) geeft namens De Pizza Academy een masterclass pinsa romana maken.

Zuurdesemexpert

Verder zijn er masterclasses van zuurdesemexpert Rudy Decker, kookexpert Robert Verweij en geeft Chef Erik (bekend van sociale media) een kijkje in zijn pizzakeuken. Voor wie meer wil weten over worst maken, koffie, wijn en pizza of olijfolie zijn er workshops van verschillende experts te volgen.

Toegangskaarten kopen

Het Pizza Lovers Festival vindt op zaterdag 13 mei plaats vanaf 11 uur tot 20.30 uur op het Zwitsal terrein in Apeldoorn. Via de website zijn toegangskaarten à €15 per persoon te koop en vindt de inschrijving voor masterclasses en workshops plaats.

 Bekijk hieronder een terugblik het eerste Pizza Lovers Festival:


Foto's: Pizza Lovers Festival 2022.


Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs