12 mei 2022 
1 min. leestijd

Pizza Lovers Festival krijgt vervolg

De eerste editie van het Pizza Lovers Festival op zondag 8 mei 2022 in Apeldoorn is goed bezocht. Er kwamen ruim 400 bezoekers op af. De organisatie laat weten dat het evenement een vervolg krijgt.

Tijdens het Pizza Lovers Festival 2022 konden zowel professionele pizzaioli als hobbybakkers en pizzaliefhebbers pizza maken, beleven en proeven. De initiatiefnemers kijken tevreden terug.   

Veel interesse

“Er waren 400 bezoekers en de reacties waren goed! We hebben een evaluatie gehouden en daaruit zijn veel bruikbare tips gekomen voor de volgende editie. De masterclasses werden allemaal goed bezocht. Alles zat vol. Er was dus veel interesse!”, laat Simon Giaccotto (schrijver van de Pizza Bijbel en eigenaar van pizzastore.nl en van Viva la Pizza in Apeldoorn) weten.

Samen met Keimpe Vis (BBQ-specialist en mede-eigenaar van The BBQ Brothers), Gert-Jan Spoelstra (Spoellly Pizza) en Gerbrand Gerritsen (Dutch Pizza Addict) organiseerde hij het festival waarbij alles draaide om pizza.

Pizzolo’s en speciale pizza’s

Bezoekers konden masterclasses en demo’s bijwonen. Daarnaast was er een gezellige markt met pizzagadgets. In de pop up-pizzeria van Viva La Pizza konden bezoekers bijzondere varianten, zoals pizzolo’s (speciaal soort gevulde pizza uit Sicilië) en pizza’s met speciale toppings eten.

De datum van de volgende editie van het Pizza Lovers Festival is nog niet bekend. Op de foto’s zie je een terugblik in beeld.

Foto’s:  Ben Kreuger en Pizza Lovers Festival.


Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs