12 juli 2022 
1 min. leestijd

Pizzachef Achille Parisi kiest voor elektrisch bakken

Volare in Amsterdam is een op en top Italiaanse trattoria gecombineerd met een cocktailbar. Pizzachef Achille Parisi bakt er pizza’s Napolitaanse stijl in een elektrische oven. Deze pizzachef is een van de deelnemers aan de internationale pizzareceptenwedstrijd ‘Come bake with us’ van de Italiaanse ovenfabrikant Moretti Forni.

In het westelijke deel van de Nederlandse hoofdstad is Volare & Bomboloni’s te vinden. Hier heeft de eigenaar en bedenker, horecagroep 3wo, twee concepten onder een dak samen gebracht.

Volare is het eerste concept van 3wo met een mediterrane keuken. Bomboloni is de cocktailbar waar je in het weekend kunt genieten van een aperitief voor het diner, een limoncello aan het einde van de maaltijd of de populaire Italiaanse gefrituurde desserts gevuld met vla, ook bekend als ‘Bomboloni’.

Elektrische Neapolis oven

Volare is een reproductie van een echte Italiaanse trattoria, maar dan in Amsterdam. De gasten zijn groepen vrienden of families die komen voor de Napolitaanse pizza’s. Deze bakt pizzachef Achille Parisi in zijn elektrische Neapolis-oven van Moretti Forni.

De beslissing om een zogenaamde elektrische oven met open mond te gebruiken in plaats van een met hout gestookte oven, was al genomen door de eigenaren van Volare, vóór pizzachef Achille Parisi in beeld kwam.

Grote hulp

Parisi vertelt: “Ik had nog nooit gewerkt met deze oven maar ik voelde er meteen een connectie mee. Behalve dat je niet bezig hoeft te zijn met het hout, is de Neapolis ook erg handig door zijn instellingen: je kunt de temperatuur regelen, de schakelaar programmeren, de automatische reiniging instellen en nog veel meer ... Het maakt in alle opzichten deel uit van de keuken. De oven is stil, verspreidt geen warmte in het werkgebied en kan een grote hulp zijn, zelfs voor professionals die nieuw zijn in het bedrijf, omdat het zeer intuïtief en gebruiksvriendelijk is.” Daarnaast zijn de gegarandeerde bakprestaties een pluspunt volgens de pizzachef.

Napolitaanse stijl

In Volare werkt Parisi samen met chef-kok, Nadir Simionati: “We zaten meteen op dezelfde golflengte wat ideeën betreft en hoe we onze specialiteiten samenstellen.” De keuken van Volare is volledig Italiaans met verwijzingen naar de meest populaire, traditionele gerechten. “We hebben ook besloten om ons te concentreren op pizza, die we maken in de grootte van 'ruota di carro' ( Napolitaanse stijl, red) maar met de textuur van een klassieke pizza.”

Online pizzareceptenwedstrijd

Volare is een van de deelnemers van de online pizzareceptenwedstrijd ‘Bake with us’ (Bak met ons). Pizzachefs die een oven van Moretti Forni hebben, kunnen hun ‘smart baking’-recept insturen. De winnaar maakt kans op een professionele oven en andere prijzen. In Nederland is Ake Ideal Nordcap de importeur van Moretti Forni. Ake Ideal Nordcap is partner van Pizza Profs.

Op de website van Moretti Forni maak je hier kennis met andere deelnemers aan de wedstrijd #comebakewithus. Tot oktober 2022 is deelname mogelijk.

Bron: Moretti Forni.

Beeld: Moretti Forni.

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs