Recept voor een klassieke scroppino als dessert

Wat zet jij jouw gasten voor als dessert? Denk eens aan een scroppino. Dit drankje van sorbetijs, wodka en prosecco is een smaakvolle afsluiting na een diner in jouw pizzarestaurant. Zo tipt de culinaire deskundige van HANOS, een van de partners van Pizza Profs. Probeer ook eens een van de negen varianten hierop.

De scroppino of zoals in Italië ook wel zeggen 'sgroppino' is van origine een spoom. Dit is een klassiek tussengerecht dat de smaakpapillen neutraliseert. Na zo’n spoom kunnen gasten optimaal genieten van het daaropvolgende dessert. Doordat de scroppino een zoete smaak heeft, is deze ook prima als dessert te serveren.

9 varianten op de scroppino

Naast de klassieke variant met sorbetijs, wodka en prosecco, heeft de culinaire medewerker van HANOS nog 9 varianten bedacht, die net een andere twist hebben. Zoals creamy lemon, Bloody Aperol, Pink Lady, Coco Rum, pineapple scroppino, green Apple scroppino, blue Berry scroppino, strawberry fields scroppino en kriekjesscroppino.

Hieronder vind je het recept voor de klassieke variant. De bereidingswijzen van de 9 varianten vind je op het inspiratieplatform van Hanos: FoodXperience.

Foto: HANOS

De klassieke scroppino

(Recept voor 1 glas)

Ingrediënten

  1.  2 scoops citroensorbetijs
  2. 20 ml wodka
  3. 30 ml prosecco

Bereiding

  1. Schep het sorbetijs in een mengkom.
  2. Meng het ijs met de wodka tot een gladde massa.
  3. Schenk de prosecco erbij. Meng het geheel.
  4. Serveer in een mooi, hoog glas.

Tip: Gebruik een blender als je meerdere glazen scroppino maakt.

Meer recepten

Wil je meer inspiratie en recepten voor desserts ? Kijk dan op de site van Pizza Prof-partner HANOS.