08 december 2021 
1 min. leestijd

Recept voor pizza Tripple Cheese

Pizza-expert en chef-kok Marco Fuso woont in Londen en helpt ondernemers, chefs en leveranciers met Italiaanse pizzaconcepten. Speciaal voor Pizza Prof-partner Arla Pro ontwikkelt hij recepturen en geeft hij pizzatips. Een daarvan is het recept voor pizza Tripple Cheese. Daarin verwerkt hij Mozzarella cubes, Castello Danablue Kaas en gerookte kaas. 

Kaas op je pizza moet er mooi, lekker en vers uitzien. Daarnaast moet deze een hoge smeltkwaliteit hebben zodat de kaas ‘stretchy’ is. De smaak hangt af van de kaas die je op je pizza gebruikt. Je hebt verschillende soorten zoals de (100 procent) kazen maar er zijn ook kaasmelanges en -mixen.

Voor dit recept van pizza Tripple Cheese heeft Marco Fuso drie kazen gebruikt: Mozzarella cubes, Castello Danablue Kaas en gerookte kaas.

Ingrediënten

Deeg (3 deegballen van 280 gram)

500 gram bloem

300 gram water

12 gram zout

2 gram verse gist

Toppings (voor een 12 inch-pizza)

80 gram tomatensaus

70 gram Arla pro Mozzarella cubes

40 gram Castello Danablue Kaas

30 gram gerookte kaas

10 gram bresaola (in plakjes)

10 gram pijnboompitten

Extra virgine olijfolie

Bereiding deeg

Meng 90 procent van het water met de gist tot dat het is opgelost. Voeg de helft van de bloem toe en meng de ingrediënten tot een mengsel. Voeg beetje bij beetje de rest van de bloem toe.

Voeg het zout en de helft van de rest van het water toe zodra het een deeg wordt. Laat het zout oplossen doe de rest van het water erbij. Meng tot het een mooi elastisch deeg is (15 minuten).

Laat het daarna 18 tot 24 uur rusten op kamertemperatuur in folie. Verdeel het deeg in 3 porties en laat nog 4 tot 6 uur op kamertemperatuur rusten.

Pizza beleggen

Stretch het deeg en beleg met de tomatensaus. Laat de randen vrij.

Beleg met de mozzarella, blauwe kaas en gerookte kaas. Bak op 430 graden Celsius in een professionele pizzaoven op gas of hout gedurende 60 tot 90 seconden. Als je oven niet werkt met deze hoge temperaturen, bak dan af op 380 graden Celsius gedurende 120 seconden.

Garneer met de bresaola en pijnboompitten. Voeg naar smaak olijfolie toe.

Tip

Wil je een vegetarische variant maken? Vervang de bresaola door geblancheerde broccoli, of laat het vlees weg.

Meer inspiratie en recepten

Wil je meer weten over de zuivelproducten van Pizza Prof-partner Arla Pro of ben je op zoek naar inspirerende recepten? Bezoek dan de website of bekijk hier het e-paper Passie voor Pizza. Neem gerust contact op als je vragen hebt.

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs