22 maart 2022 
3 min. leestijd

Rodenburgers staat met pizza foodtruck op Floriade 2022

Karsten en Kelvin Rodenburg van Rodenburgers pizza & pasta in Almere staan vanaf 14 april 2022 met hun pizza foodtruck op de Floriade in Almere om hun gezonde pizza’s 2.0 aan de man te brengen. Ook gaan ze samen met de Pizza Academy een outlet runnen op het tentoonstellingsterrein. Ze krijgen daarbij hulp van 14 statushouders die tot pizzabakker worden opgeleid.

De wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade vindt een keer in de tien jaar plaats. Dit jaar strijkt de Floriade vanaf 14 april tot en met 9 oktober 2022 neer in Almere en is het thema ‘Growing green cities’.

Waarom willen jullie van de partij zijn op dit evenement?

“We wonen in Almere, in de wijk Oosterwold. Deze staat bekend als ‘groene’ en ecologische wijk. Iedereen die hier woont moet 80 procent van zijn kavel zo ‘groen’ en duurzaam mogelijk benutten. Zo telen we zelf onze rucola en cherrytomaatjes voor op onze pizza’s. We staan met onze foodtruck twee dagen per week in twee wijken van Almere. We werken en wonen lokaal, dus dat sluit mooi aan bij het thema van de Floriade.”

Rodenburgers staat met pizza foodtruck op Floriade 2022

Wat gaan jullie daar doen?

“We zijn zeven dagen per week met een van onze twee pizza foodtrucks te vinden op het Floriade-terrein. Van daaruit bakken en verkopen we onze pizza’s. In samenwerking met de Pizza Academy gaan we in een take away restaurant pizza’s, broodjes en drankjes verkopen. Daarnaast vinden er workshops pizza maken plaats in deze outlet. De Pizza Academy gaat hier 14 statushouders opleiden tot pizzabakker. Deze zullen meewerken in het restaurant.”

Hoe is de samenwerking ontstaan?

“Toevallig was de Pizza Academy ook benaderd door de organisatie en de gemeente. We gaan dus samenwerken maar we kennen de Pizza Academy en zijn eigenaar, Marcel Losekoot, goed. In 2021 hebben we daar allebei een opleiding tot master pizzaiolo gevolgd toen we met onze pizza foodtruck zijn begonnen. Marcel weet alles van deeg en de processen om deeg te maken. Samen met hem hebben we de receptuur voor ons deeg ontwikkeld. Bij de Pizza Academy maken ze voor ons prebake bodems volgens ons eigen recept.”

Waarom kiezen jullie voor prebake?

“Die gebruiken we vooral als we op onze standplaatsen in twee wijken in Almere staan en in de vakanties als we op bij Landal Green Park Rabbit Hill in Uddel pizza verkopen. Het werken met prebakes scheelt veel tijd, personeelskosten en het levert gemak op: we hebben zo constante kwaliteit. Als we met onze foodtruck op bruiloften pizza’s bakken, maken we zelf wel deeg. Dan komen mensen om ons heen staan om te kijken.”

Waarmee onderscheiden jullie je?

“Met onze Rodenburgers-pizzabodem. Dit is een 2.0 bodem; gemaakt van 90 procent volkoren. Het is een gezonde pizza en dat verhaal achter het deeg en hoe het wordt gemaakt, vertellen we graag aan onze klanten.”

Rodenburgers staat met pizza foodtruck op Floriade 2022

Hoe is jullie passie voor pizza ontstaan?

“Karsten heeft een opleiding tot kok gevolgd en heeft bij verschillende (ster)restaurants gewerkt. In 2016 werd hij freelancer en via een vriend die een Piaggo foodtruck had, kwam hij op het idee om ook pizza’s te gaan verkopen vanaf een foodtruck. Hij vroeg mij of ik mee wilde doen. Ik had toen een detacheringsbureau voor freelance koks maar door corona liep dat terug. We hebben samen de opleiding gevolgd. Omdat we als broers vaak ‘De Rodenburgers’ worden genoemd, zijn we met die naam aan de slag gegaan. Maar we bakken natuurlijk geen burgers maar pizza. Meestal doet Karsten dat en ben ik aan de ‘voorkant’ van het bedrijf bezig.”

Welke pizza verkopen jullie het meest?

“Pizza Bianca op basis van burratasaus met truffel, paddenstoelen, gorgonzola, olijven en afgetopt met rucola en een glace met een klein zoetje erin. Die verkopen we het meest in Oosterwold. Net als veel veganistische pizza’s. De salami doet het beter als we bij Landal staan. En we hebben elke dag één speciale pizza met bijzondere of seizoenproducten. Zoals een aspergepizza met burrata, truffel, pancetta, ei en witte en groene asperges.”

Foto's: Rodenburger pizza & pasta.

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs