31 maart 2022 
1 min. leestijd

STAP-budget voor pizzabakkers beschikbaar

Op 1 maart 2022 is het STAP-budget (Stimulans ArbeidsmarktPositie) in werking getreden. Dit is ook interessant voor werknemers in de pizzabranche of mensen die overwegen om over te stappen naar het vak van pizzabakker.

Pizza Prof-partner Stichting Vakopleiding Horeca (SVH)  adviseert om dit STAP-budget aan te vragen en daarmee een SVH-erkende opleiding, cursus of training te volgen. Bijvoorbeeld die tot pizzaiolo.

Budget tot 1000 euro

Op de website van de Kamer van Koophandel is meer informatie te vinden over dit STAP-budget. Dit is een persoonlijk ontwikkelbudget tot een maximum van €1.000,- per persoon per jaar. Met dit budget van de overheid kun je een opleiding, cursus of training volgen om jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken.

Je vraagt STAP-budget zelf aan bij het UWV en het UWV keert de kosten tot maximaal €1.000,- uit aan de opleider. Alle door SVH erkende horecaopleidingen komen in aanmerking voor deze regeling. Ook die tot pizzaiolo bij de Pizza Academy in De Bilt.

Aanvraagperiodes

Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode voor dit STAP-budget. Is het budget nu op? Probeer het dan opnieuw in het volgend tijdvak, volg deze link. Dit jaar zijn er aanvraagperiodes van 1 mei 2022 t/m 30 juni 2022, van 1 juli 2022 t/m 31 augustus 2022, van 1 september 2022 t/m 31 oktober 2022 en van 1 november 2022 t/m 31 december 2022.

In de video hieronder legt het UWV uit hoe het aanvragen van het STAP-budget in de praktijk verloopt.


Meer weten

Wil je meer weten? Kijk dan hier op de site van Pizza Prof-partner SVH. Je vraagt de STAP-regeling aan op deze site van het UWV. 

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs