06 januari 2023 
1 min. leestijd

Strijd om de beste pizzabakker barst los op Horecava 2023

Wie is de beste pizzabakker van Nederland? Op dinsdag 10 januari 2023 barst die strijd los tijdens het allereerste het NK Pizza Bakken tijdens de Horecava 2023 in Amsterdam. De winnende pizzaiolo gaat naar huis met een bijzondere trofee, een prijzenpakket met verschillende waardecheques plus een onvergetelijke ervaring.

De wedstrijdopdracht van het NK Pizza Bakken is het bakken van twee identieke pizza nova’s in vijftien minuten tijd, met een diameter van 32 centimeter en een kostprijs van maximaal 5 euro. De kandidaten worden uitgedaagd om culinaire en gezonde pizza te maken oftewel: pizza nova. Dit mag dus geen pizza classica of margherita zijn.

Gemêleerd deelnemersveld

Vanaf de start van de inschrijving in het najaar 2022 was er veel animo voor deelname. “We hebben een mooi en gemêleerd deelnemersveld met professionele pizzabakkers uit het hele land. Er zijn ervaren pizzaioli bij maar ook beginnende”, vertelt Marcel Losekoot, eigenaar van de Pizza Academy, initiatiefnemer van Pizza Profs en het NK Pizza Bakken 2023.

De wedstrijdopdracht bij het NK Pizza Bakken sluit nauw aan bij de missie van Pizza Profs die gezonde, lekkere en licht verteerbare pizza op de kaart wil zetten.

Juryvoorzitter Renato Bosco

Losekoot maakt samen met SVH Meesterkok Robert Kranenborg, culinair consultant Giovanni d'Apice, Chef Erik (bekend van TikTok en YouTube) en de bekende Italiaanse pizzachef Renato Bosco deel uit van de jury. De Italiaanse deeginnovator Bosco komt speciaal voor het NK Pizza Bakken naar Nederland en is de juryvoorzitter.

Bijzondere wedstrijdtrofee

Naast de titel beste pizzabakker van Nederland, is er voor de beste drie pizzaioli een prijzenpakket met verschillende waardecheques beschikbaar. Speciaal voor de nummers 1, 2 en 3 is er een bijzondere en toepasselijke wedstrijdtrofee ontworpen. Alle deelnemers aan de finale van het NK Pizza Bakken ontvangen een goodiebag en ze gaan met een onvergetelijke wedstrijdervaring naar huis.

Het prijzenpakket is tot stand gekomen door de wedstrijdsponsors die ook de partners van Pizza Profs zijn: HANOS, NordCap Nederland (importeur van onder meer Moretti Forni pizzaovens), Van Gestel, SVO, SVH, Horeko, de Pizza Academy, Mutti, De Vlijtige Zusjes, San Pellegrino en Dallagiovanna.

Bekendmaking winnaar

De organisatie van het NK Pizza Bakken is in handen van de Lekkerste Wedstrijden. De pizzabakwedstrijd vindt plaats in de RAI in Amsterdam tijdens de horecavakbeurs Horecava. Vanaf half 3 barst de strijd los in hal 11. De bekendmaking van de winnaar van het NK Pizza Bakken 2023 is tussen 17 en 18 uur. Volg de sociale mediakanalen van Pizza Profs om op de hoogte blijven.

Wil je de Horecava en de wedstrijd NK Pizza Bakken bezoeken? Registreer je dan hier.

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs