Test jouw pizzaiolo-kennis!

De pizza, het meest geliefde gerecht in Italië

Ook in de horecabranche is de pizza razend populair. Steeds meer pizzaketens openen de deuren en restaurants zetten pizza op de kaart. Maar om echt succesvol te kunnen zijn, moet die pizza wel van topkwaliteit zijn. Daar komt véél meer bij kijken dan alleen een goede bodem de lucht in kunnen gooien. Hoe kun je als pizzabakker hét verschil maken?
Je gaat terug naar de oorsprong, waar komt de pizza vandaan en hoe is de pizza ontstaan? Zonder een stukje geschiedenis kan je deze mooie en vooral lekkere traditie niet voortzetten. Wanneer je dit weet neem je die kennis voor altijd mee in je gerechten en bereiding van de lekkerste pizza’s.

Wist je bijvoorbeeld dat de pizza margherita in 1889 is vernoemd naar Marghareta, de vrouw van de toenmalige Italiaanse koning Umberto I? De pizza met tomatensaus, mozzarella en basilicum, de kleuren van de Italiaanse vlag, was haar favoriet. Wie houdt er niet van? Jouw gasten zijn dol op zulk soort anekdotes en verhalen. Door te investeren en je kennis te verbreden straal je hiermee uit dat je een echte kenner bent. Een echte pizzaiolo!

De basis: een goede pizzabodem

Wat een afknapper is het als je een hap van een pizza neemt en de bodem is niet wat je ervan verwacht had. Als je bodem eenmaal goed is kan je oneindig variëren met de toppings. Om een goed deeg te maken, gebruik je hoofdingrediënten zoals water en bloem en extra ingrediënten zoals gist en olie. Welke verhoudingen je moet gebruiken en welke meel je gebruikt om een perfect deeg te maken zijn belangrijk om een overheerlijke pizzabodem te maken. En dan natuurlijk nog het afbakken en draaien in de oven zodat jouw pizza rondom perfect gegaard is.

Ook kan een pizza heel gezond zijn, speel in op trends en verras je gasten met mooie creaties en toppings. Vernieuw je concept en ontwikkel jouw pizza door naar de pizza van nu met jouw eigen signatuur. Onderscheid je van jouw concurrenten en serveer de lekkerste pizza’s.

Nieuw! E-learning pizzaiolo

Hoe goed zijn jouw skills en hoeveel weet je van de herkomst van de pizza, het maken van deeg, gebruik van garnituren en het bereiden van dé perfecte pizza? Om echt succesvol te kunnen zijn als pizzabakker, moet je pizza wel van topkwaliteit zijn. En daar komt véél meer bij kijken dan alleen een goede bodem de lucht in kunnen gooien. Hoe kun je als pizzabakker hét verschil maken? Test nu jouw skills en maak via de e-learning pizzaiolo kennis met dit ambachtelijke vak. De e-learning is helemaal gratis. Heb je hem succesvol afgerond? Dan ontvang je ook nog eens het certificaat ‘Pizzaiolo’ waarmee je laat zien dat je de basiskennis onder de knie hebt! Met dit certificaat op zak ben je klaar voor de volgende stap.

Verder leren? Word pizzaiolo!

Zodra je de e-learning op Passie voor Horeca hebt afgerond smaakt dat vaak naar meer. Wil je een erkend branche-erkend diploma halen? Dat kan! Zo’n diploma is natuurlijk van meerwaarde. Het vergroot jouw kennis en waarde op de arbeidsmarkt en is hét bewijs dat jij een echte professional bent! Wil je een branche-erkend diploma halen als SVH pizzaiolo? Check dan horeca.nl voor de mogelijkheden.