Pinsa Romana maar dan anders

De Pinsa Romana is een uniek gerecht uit de Italiaanse keuken. Het doet door haar smaak en snelle verteerbaarheid aan brood denken. Speciaal voor pizzaioli deelt Pizza Prof-partner HANOS hier vier ideeën voor Pinsa Romana maar dan anders: met een culinaire topping.

Pinsa Romana is een traditionele Romeinse deegbereiding die tussen pizza en focaccia in zit. Het eindresultaat is knapperig van buiten en zacht van binnen.

Recept Pinsa Romana

Je kunt als pizzaiolo zelf je deeg maken of het kant-en-klaar inkopen. Onze deegprof Marcel Losekoot verklapt op ons platform hier zijn recept voor een Pinsa Romana.

Pizzachef Nick Schutten van HANOS bedacht een topping voor pinsa met lamsham, groene asperges en kimchi (gefermenteerde kool). En een met lamsham, groene asperges en zoetzure pepers in plaats van kimchi.

Recept Pinsa lamsham

Hieronder vind je het recept voor Pinsa lamsham met groene asperges, kwarteleitjes en kimchi.

Ingrediënten

Pinsa Romana (deeg)

San Marzano tomaten

mozzarellaparels

lamsham

groene asperge

kwarteleitjes

zoetzure peper

zoetzure ui

kimchi

Bereiding

1. Laat de pinsabroden ontdooien.

2. Draai de San Marzano tot saus met verse kruiden en peper en zout.

3. Verdeel de saus, mozzarellaparels, groene asperges en lamsham over de pinsa.

4. Breek een paar kwarteleitjes los boven de pinsa.

5. Bak in een oven op 250 graden Celsius af in 3 à 5 minuten.

6. Verdeel de zoetzure peper, zoetzure ui en kimchi over de pinsa.

Meer inspiratie

Wil je in plaats van bovengenoemde ingrediënten voor een andere culinaire topping voor je pinsa gaan? Denk dan eens aan een pinsa met witte asperges, zalm, wasabi en kaviaar. Het recept vind je hier. 

Of probeer een topping met zoete pepers ansjovis en burrata. Ga hier naar dit recept.

Beeld: HANOS