Serveer Limoncello-tjes als snackdessert

Foodsharing is en blijft een trend. Niet alleen een pizza kun je delen maar ook een dessert leent zich daar goed voor. Serveer eens Limoncello-tjes als snackdessert. Met de bekende Italiaanse limoncello als inspiratiebron, bedacht de culinair medewerker van Pizza Prof-partner HANOS dit recept. Het is een fris en krokant dessert waarvan de gasten van je pizzarestaurant samen kunnen ‘snoepen’.

Recept limoncello-tjes

Foto: HANOS

(voor 15 stuks)

Ingrediënten

  • 115 gram limoenchocolade
  • 35 gram limoncello
  • 3 gram bladgelatine
  • 300 gram room
  • 1 citroen
  • siliconen mal mini-citroen
  • Callebaut ice white chocolade
  • citroenkoekjes
  • lemon curd
  • limoen
  • citroen
  • gele kleurstof

Bereiding:

  • Maak de room warm met de rasp van 1 citroen en de limoncello.
  • Los de gelatine hierin op en giet het mengsel over de chocolade.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Giet de chocolade in de mallen en vries in.
  • Smelt wat chocolade met een druppel gele kleurstof.
  • Dompel de bevroren limoentjes in de gesmolten chocolade en laat ontdooien.
  • Breek de citroen koekjes en leg wat stukjes op een bord.
  • Spuit lemon curd tussen de koekkruimels.
  • Leg de Limoncello-tjes erop en garneer met wat rasp van citroen en limoen.

Bekijk de video

Wil je de video zien hoe je dit recept van de Limoncello-tjes maakt? Bekijk dan de video op het platform Foodxperience van Pizza Prof-partner HANOS. Hier vind je nog meer recepten met limoncello.