17 november 2022 
1 min. leestijd

5 redenen waarom meedoen aan het NK Pizza Bakken tof is

Het NK Pizza Bakken komt eraan. Op 10 januari 2023 is het zover. Dan strijden pizza professionals tijdens de Horecava in Amsterdam om de titel Nationaal Kampioen Pizza Bakken. 5 redenen waarom meedoen aan het NK Pizza Bakken tof is.

1. Prikkel je creativiteit

Als pizzachef ben je altijd op zoek naar nieuwe inspiratie. Als deelnemer aan het NK Pizza Bakken, krijg je de opdracht om een pizza nova te maken. Hoe ga jij dat invullen? Door hierover na te denken (samen met je team) kom je tot nieuwe ideeën. Zo prikkel je je creativiteit.

2. Treed uit je comfortzone

Dag in dag uit sta je in je pizzakeuken. Hoe tof is het om eens uit je comfortzone te treden? Durf jij het aan om met apparatuur die je niet kent, met baktemperatuur die anders is dan je gewend bent, onder tijdsdruk en onder toeziend oog van publiek en een vakjury jouw pizzabakkunsten te vertonen?

3. Doe ervaring op

Ja, waarom zou je dat niet doen? Door uit je dagelijkse werkroutine en in de wedstrijdarena te stappen, doe je nieuwe ervaringen op. Je leert werken met andere materialen, ontmoet andere deelnemers waar je ook weer van leert. En het deelnemen aan het NK kan meteen op jouw cv (en van je bucket list!).

5 redenen waarom meedoen aan het NK Pizza Bakken tof is

4. Krijg feedback van een vakjury

Hoe vaak krijg je de kans om jouw unieke pizzacreatie te laten proeven en feedback te krijgen van een vakjury van pizzachefs met een bak aan ervaring en kennis? Zoals de internationaal bekende pizzachef Renato Bosco maar ook SVH Meesterkok Robert Kranenborg, deegprof Marcel Losekoot en culinaire duizendpoot Giovanni d’Apice.

5. Pak het podium

Door het podium te pakken en mee te doen aan het NK Pizza Bakken 2023 zet je jezelf en je bedrijf op de kaart. Van te voren kun je al op sociale media laten weten dat je meedoet. En ook tijdens en na de finale kun je wereldkundig maken dat je een gooi doet naar de nationale titel. Dat levert publiciteit op. Zet het in om (nieuwe)gasten te trekken. Wie wil nu niet die kampioenspizza komen proeven?

Meedoen aan het NK Pizza Bakken

Ben je na het lezen van dit artikel overtuigd en wil jij meedoen aan het NK Pizza Bakken 2023? Meld je dan hier aan en stuur jouw recept in. Lees hier alvast op de site van De Lekkerste wedstrijden waarom Marc van Ommen (31) van Il Municipio in Denekamp zich heeft aangemeld als deelnemer.

Naschrift van de redactie: de inschrijving is op 15 december gesloten. Je kunt je niet meer aanmelden voor het NK Pizza Bakken 2023.

Beeld: Hans van Son.

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs