27 oktober 2023 
1 min. leestijd

Proefjury NK Pizza Bakken 2024 bekend

De aanmeldingen voor het NK Pizza Bakken op 9 januari 2024 in Amsterdam stromen binnen. Maar wie gaat de deelnemers in de wedstrijdarena beoordelen? Hieronder stellen we de (internationale) toppers uit het pizzavak voor die de proefjury vormen tijdens de strijd om de nationale titel voor professionele pizzabakker 2024.

Net als vorig jaar heeft de proefjury van het NK Pizza Bakken een internationaal tintje. Pizzachef Renato Bosco komt speciaal naar Nederland om zitting te nemen in de jury van deze competitie. In Italië staat hij bekend als deeginnovator in de pizzabranche. Daarnaast runt hij verschillende restaurants en pizzabakkerijen met de naam Saporè in San Martino Buon Albergo, Verona, Prato en Milaan.

Deegprofessor en culinaire grootmeester

Ook van de partij in de proefjury is Pizza Prof-oprichter en de Nederlandse deegprofessor Marcel Losekoot van de Pizza Academy in De Bilt. Daarnaast zal culinaire grootmeester en SVH Meesterkok Robert Kranenborg net als in de editie van 2023 plaats nemen aan de proeftafel. Net als vorig jaar zit ook culinair consultant Giovanni d'Apice weer aan de proefjurytafel.

NK Pizza Bakken 2023Juryleden Renato Bosco en Giovanni d'Apice in actie.

Auteur Pizzabijbel

Nieuw gezicht dit jaar in de proefjury maar een bekend fenomeen in de pizzabranche is Simon Giaccotto. De eigenaar van Viva la Pizza in Apeldoorn is onder meer bekend als auteur van De Pizzabijbel en geeft veel trainingen aan pizzabakkers.

Doe mee

Wil je meedoen aan het NK Pizza Bakken 2024? Schrijf je dan in. Er zijn in totaal 14 finaleplekken beschikbaar en op basis van de voorinschrijving kan een voorselectie plaats vinden.

Foto's: Tamara Verheij, Inbeeldt. 

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs