Dit is de winnaar van het Nederlands Kampioenschap  Pizza Bakken 2025!

Na een spannende finale tijdens de horecabeurs Horecava is Marc van Ommen van Il Municipio in Denekamp op 14 januari 2025 uitgeroepen tot winnaar van het NK Pizza Bakken 2025. 


Met zijn genaamd ‘L’Italia incontra Twente was hij volgens de internationale jury de absolute winnaar. “Deze pizza is qua smaak het meest gebalanceerd; alles wat erop zat, konden we ook proeven. Verder was het deeg één van de beste van de competitie.”


Een jaar lang mag hij zich nu Nederlands Kampioen Pizza Bakken noemen. 


NK Pizza pakken 2026

De inschrijving voor het NK Pizza bakken 2026 is geopend!


Het NK Pizza bakken 2026 vindt plaats op dinsdag 13 januari tijdens Horecava als onderdeel van De lekkerste wedstrijden.


De beste pizzabakker van Nederland 2024: Tawfik el Shanwany.

NK Pizza bakken 2024

Gezonde en lekkere pizza is dé trend onder de beste pizzabakkers van Italië.

Naast uitmuntende techniek en heerlijke smaken daagt de jury van het NK Pizza Bakken jaarlijks de deelnemers uit om de meest creatieve pizza te bakken.

Bekijk hier het wedstrijdreglement.

Het NK Pizza Bakken 2024 heeft op dinsdag 9 januari 2024 plaats gevonden tijdens de Lekkerste Wedstrijden 2024 op de Horecava.

Lees hier meer over de winnaar van 2024, zijn pizza, de jurering en het wedstrijdverloop.

Dit is de proefjury van NK Pizza bakken 2025

Pizza Academy

Marcel Losekoot

Eigenaar van & mastertrainer bij De Pizza Academy in De Bilt

Deze pizza-lover opende succesvolle pizza-franchise-ketens. Om zijn eigen team op te leiden startte hij de Pizza Academy. Hier worden food-professionals opgeleid tot pizzaiolo om vervolgens een keukenbrigade te leiden of hun droom een eigen pizza-concept te starten. 


Marcel is bovendien initiatiefnemer van Pizza Profs en staat bekend als de deegprofessor.


Lees hier zijn bijdragen op Pizza Profs.

‘Het perfecte deegrecept bestaat niet’

Giovanni Don Anselmo D’Apice

Pizzachef , innovator in de pizzabranche en eigenaar van Saporè

Giovanni Don Anselmo D’Apice is kok, culinair journalist, fotograaf en ondernemer. Hij is o.a. bekend van z’n prachtige boek “Il Primo Piatto”.

Giovanni komt uit het pasta-hart van Italië: Gragnano in de provincie Napels en leerde koken bij zijn grootmoeder. Nu brengt hij vanuit Maastricht de echte Italiaanse culinaire traditie naar de Lage Landen en is hij ambassadeur van echt Italiaans eten en pasta in het bijzonder.

‘Er is meer dan ronde pizza’ Simon Giaccotti

Simon Giaccotto

Schrijver van de Pizzabijbel en eigenaar van Viva la pizza

Uit onvrede over de kwaliteit van de Nederlandse pizza, besloot Simon Giaccotto zich te verdiepen in het bereiden van echte Italiaanse pizza. Zo ontstond zijn bedrijf Viva La Pizza in Apeldoorn. Naast een bekende pizzacateraar is Giacotto de auteur van het in 2017 uitgebrachte Pizzabijbel, een musthave voor elke (professionele) pizzabakker.


Lees hier het interview met hem op Pizza Profs.


Wil je op de hoogte blijven van de events van Pizza Profs?

Volg ons op sociale media voor meer updates.

Of meld je aan voor onze nieuwsbrief.