Schrijf je nu in voor het Nederlands Kampioenschap  Pizzabakken 2024!

Ben jij een professionele pizzabakker met passie voor perfectie en vernieuwing? Grijp dan nu je kans en neem op 9 januari 2024 deel aan het NK Pizza Bakken 2024 tijdens de Horecava in Amsterdam. 


De wedstrijdopdracht is het bereiden van een 'Pizza Nova'. Laat zien dat jij als pizzabakker je culinaire grenzen verlegt met een innovatieve pizzabodem en een verrassende topping.


Een internationale topjury beoordeelt de wedstrijdcreaties. Durf jij het aan om jouw vakmanschap te tonen? Schrijf je dan NU in!


Er zijn 20 wedstrijdplekken dus wees er snel bij.


Wie weet, wordt jij de opvolger van de winnaar van 2023: Paolo Marino van Mangia Pizza & Pasta in Amsterdam en sta jij straks als de beste pizzabakker van Nederland op het erepodium in Amsterdam.


Foto's: Tamara Verheij, Inbeeldt.


Paolo Marino wint NK Pizza bakken 2023
Op dinsdag 10 januari 2023 is Paolo Marino van Mangia Pizza & Pasta Centrum in Amsterdam uitgeroepen tot winnaar van het NK Pizza Bakken plaats tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam. Uit handen van juryvoorzitter Renato Bosco ontving hij de gouden pizzasnijder.

Gezonde en lekkere pizza is dé trend onder de beste pizzabakkers van Italië.

Naast uitmuntende techniek en heerlijke smaken daagt de jury van het NK Pizza Bakken 2024 de deelnemers uit om de meest creatieve pizza te bakken.

Bekijk hier het wedstrijdreglement.

Het NK Pizza Bakken 2024 vindt op dinsdag 9 januari plaats om 14.00 uur tijdens de Lekkerste Wedstrijden 2024 op de Horecava.

Lees hier hoe de winnaar van 2023, Paolo Marino, zijn winnende pizza 'Evolution of tradition' bedacht.

Lees hier alles over de winnaar van 2023, zijn pizza, de jurering en het wedstrijdverloop.

Dit was de proefjury van het NK Pizza bakken 2023!

Binnenkort stellen we hier de juryleden voor 2024 aan je voor!

Renato Bosco in jury van eerste NK Pizza Bakken 2023

Renato Bosco

Pizzachef , innovator in de pizzabranche en eigenaar van Saporè
Renato Bosco is eigenaar van restaurants en pizzabakkerijen met de naam Saporè in San Martino Buon Albergo, Verona, Prato en Milaan.
Hij staat wereldwijd bekend als innovator in de pizzabranche. Zijn bijnaam is ook wel ‘pizzaricercatore’; omdat hij altijd bezig is om zijn deeg te bestuderen en te innoveren.


Lees hier het interview met Renato Bosco op Pizza Profs.

Pizza Academy

Marcel Losekoot

Eigenaar van & mastertrainer bij De Pizza Academy in De Bilt

Deze pizza-lover opende succesvolle pizza-franchise-ketens. Om zijn eigen team op te leiden startte hij de Pizza Academy. Hier worden food-professionals opgeleid tot pizzaiolo om vervolgens een keukenbrigade te leiden of hun droom een eigen pizza-concept te starten. 


Marcel is bovendien initiatiefnemer van Pizza Profs en staat bekend als de deegprofessor.


Lees hier zijn bijdragen op Pizza Profs.

‘Het perfecte deegrecept bestaat niet’

Giovanni d'Apice

Culinair adviseur ,  kookboekenschrijver en eigenaar Artixitra

Via zijn bedrijf Artixitra staat Giovanni d'Apice als culinair consultant veel Nederlandse maar ook Italiaanse (sterren)chefs en pizzaioli bij. Daarnaast is hij auteur van verschillende kookboeken; onder meer over zijn grootste passie: deeg.


Lees hier het interview met hem op Pizza Profs.


‘Pizza is een waanzinnig topproduct’
Beeld: SVH

Robert Kranenborg

SVH Meesterkok, culinair adviseur en ondernemer

Deze  Nederlandse SVH Meesterkok  is niet alleen een culinaire grootmeester maar ook actief als ondernemer, culinair adviseur en is bekend als televisiepersoonlijkheid. Hij werkte onder meer mee aan het televisieprogramma Masterchef.


Lees hier de tips die hij heeft voor deelnemers aan het NK Pizza Bakken 2023.

Erik van der Kooij
Beeld: cheferik.nl

Chef Erik van der Kooij

Pizzabakker bekend van TikTok, Instagram en YouTube

Met veel enthousiasme gaat Chef Erik als pizzabakker viral op sociale mediakanalen als TikTok, Instagram en YouTube. In zijn video's neemt hij de kijkers mee in de wereld van het pizza bakken. Daarnaast geeft hij online workshops pizza bakken. 


Lees hier het interview op Pizza Profs met Chef Erik.

Wil je op de hoogte blijven van de events van Pizza Profs?

Volg ons op sociale media voor meer updates.

Of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Waar vind je het NK Pizzabakken 2024?

Datum

dinsdag 9 januari 2024

Investering

37,50 inclusief 5 toegangskaarten en een uitrijkaart 

Tijd

14:00 - 17:00

Locatie

RAI, Europaplein 24, 1078 GZ, Amsterdam,

Hal 11.