Dit is de winnaar van het Nederlands Kampioenschap  Pizza Bakken 2024!

Na een spannende finale tijdens de horecabeurs Horecava is Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam op 9 januari 2024 uitgeroepen tot winnaar van het NK Pizza Bakken 2024. 


Met zijn pizza Ti voglio bene (Ik houd van jou) maakte hij volgens de internationale jury de beste 'Pizza Nova': een creatie met een innovatieve pizzabodem en een verrassende topping.


Een jaar lang mag hij zich nu Nederlands Kampioen Pizza Bakken noemen.


Wil jij in 2025 meedoen aan het NK Pizza bakken? Meld je dan nu vast aan!


Tawfik el Shanwany wint NK Pizza bakken 2024
De beste pizzabakker van Nederland 2024: Tawfik el Shanwany.

NK Pizza bakken 2024

Foto's: De Lekkerste Wedstrijden

Gezonde en lekkere pizza is dé trend onder de beste pizzabakkers van Italië.

Naast uitmuntende techniek en heerlijke smaken daagt de jury van het NK Pizza Bakken jaarlijks de deelnemers uit om de meest creatieve pizza te bakken.

Bekijk hier het wedstrijdreglement.

Het NK Pizza Bakken 2024 heeft op dinsdag 9 januari 2024 plaats gevonden tijdens de Lekkerste Wedstrijden 2024 op de Horecava.

Lees hier meer over de winnaar van 2024, zijn pizza, de jurering en het wedstrijdverloop.

Dit was de proefjury van NK Pizza bakken 2024

Renato Bosco in jury van eerste NK Pizza Bakken 2023

Renato Bosco

Pizzachef , innovator in de pizzabranche en eigenaar van Saporè
Renato Bosco is eigenaar van restaurants en pizzabakkerijen met de naam Saporè in San Martino Buon Albergo, Verona, Prato en Milaan.
Hij staat wereldwijd bekend als innovator in de pizzabranche. Zijn bijnaam is ook wel ‘pizzaricercatore’; omdat hij altijd bezig is om zijn deeg te bestuderen en te innoveren.


Lees hier het interview met Renato Bosco op Pizza Profs.

Pizza Academy

Marcel Losekoot

Eigenaar van & mastertrainer bij De Pizza Academy in De Bilt

Deze pizza-lover opende succesvolle pizza-franchise-ketens. Om zijn eigen team op te leiden startte hij de Pizza Academy. Hier worden food-professionals opgeleid tot pizzaiolo om vervolgens een keukenbrigade te leiden of hun droom een eigen pizza-concept te starten. 


Marcel is bovendien initiatiefnemer van Pizza Profs en staat bekend als de deegprofessor.


Lees hier zijn bijdragen op Pizza Profs.

‘Het perfecte deegrecept bestaat niet’

Giovanni Don Anselmo D’Apice

Pizzachef , innovator in de pizzabranche en eigenaar van Saporè

Giovanni Don Anselmo D’Apice is kok, culinair journalist, fotograaf en ondernemer. Hij is o.a. bekend van z’n prachtige boek “Il Primo Piatto”.

Giovanni komt uit het pasta-hart van Italië: Gragnano in de provincie Napels en leerde koken bij zijn grootmoeder. Nu brengt hij vanuit Maastricht de echte Italiaanse culinaire traditie naar de Lage Landen en is hij ambassadeur van echt Italiaans eten en pasta in het bijzonder.

‘Er is meer dan ronde pizza’ Simon Giaccotti

Simon Giaccotto

Schrijver van de Pizzabijbel en eigenaar van Viva la pizza

Uit onvrede over de kwaliteit van de Nederlandse pizza, besloot Simon Giaccotto zich te verdiepen in het bereiden van echte Italiaanse pizza. Zo ontstond zijn bedrijf Viva La Pizza in Apeldoorn. Naast een bekende pizzacateraar is Giacotto de auteur van het in 2017 uitgebrachte Pizzabijbel, een musthave voor elke (professionele) pizzabakker.


Lees hier het interview met hem op Pizza Profs.


‘Pizza is een waanzinnig topproduct’
Beeld: SVH

Robert Kranenborg

SVH Meesterkok, culinair adviseur en ondernemer

Deze  Nederlandse SVH Meesterkok  is niet alleen een culinaire grootmeester maar ook actief als ondernemer, culinair adviseur en is bekend als televisiepersoonlijkheid. Hij werkte onder meer mee aan het televisieprogramma Masterchef.


Lees hier de tips die hij heeft voor deelnemers aan het NK Pizza Bakken 2023.

Wil je op de hoogte blijven van de events van Pizza Profs?

Volg ons op sociale media voor meer updates.

Of meld je aan voor onze nieuwsbrief.