Dit is de winnaar van het Nederlands Kampioenschap Pizza Bakken 2024!
Na een spannende finale tijdens de horecabeurs Horecava is Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam op 9 januari 2024 uitgeroepen tot winnaar van het NK Pizza Bakken 2024.
Met zijn pizza Ti voglio bene (Ik houd van jou) maakte hij volgens de internationale jury de beste 'Pizza Nova': een creatie met een innovatieve pizzabodem en een verrassende topping.
Een jaar lang mag hij zich nu Nederlands Kampioen Pizza Bakken noemen.
Wil jij in 2025 meedoen aan het NK Pizza bakken? Meld je dan nu vast aan!
Het erepodium van NK Pizza Bakken 2024
De pizza nova van de winnaar 2024
Juryleden Marcel Losekoot en Renato Bosco met de winnaar
De tweede prijswinnaar in actie bij het NK Pizza Bakken 2024
Enkele jurleden in overleg
Blije gezichten na de prijsuitreiking
De nummers 1,2 en 3 NK Pizza Bakken 2023
De pizza nova van de winnaar 2023
Veel media-aandacht voor de winnaars
Jurylid en Pizza Prof-oprichter Marcel Losekoot aan het woord.
Impressie van de wedstrijd.
Juryvoorzitter Renato Bosco en Giovanni d'Apice.
Gezonde en lekkere pizza is dé trend onder de beste pizzabakkers van Italië.
Naast uitmuntende techniek en heerlijke smaken daagt de jury van het NK Pizza Bakken jaarlijks de deelnemers uit om de meest creatieve pizza te bakken.
Bekijk hier het wedstrijdreglement.
Het NK Pizza Bakken 2024 heeft op dinsdag 9 januari 2024 plaats gevonden tijdens de Lekkerste Wedstrijden 2024 op de Horecava.
Lees hier meer over de winnaar van 2024, zijn pizza, de jurering en het wedstrijdverloop.
Creativiteit
Smaak
Techniek
Renato Bosco
Pizzachef , innovator in de pizzabranche en eigenaar van Saporè
Lees hier het interview met Renato Bosco op Pizza Profs.
Marcel Losekoot
Eigenaar van & mastertrainer bij De Pizza Academy in De Bilt
Deze pizza-lover opende succesvolle pizza-franchise-ketens. Om zijn eigen team op te leiden startte hij de Pizza Academy. Hier worden food-professionals opgeleid tot pizzaiolo om vervolgens een keukenbrigade te leiden of hun droom een eigen pizza-concept te starten.
Marcel is bovendien initiatiefnemer van Pizza Profs en staat bekend als de deegprofessor.
Lees hier zijn bijdragen op Pizza Profs.
Giovanni Don Anselmo D’Apice
Pizzachef , innovator in de pizzabranche en eigenaar van Saporè
Giovanni Don Anselmo D’Apice is kok, culinair journalist, fotograaf en ondernemer. Hij is o.a. bekend van z’n prachtige boek “Il Primo Piatto”.
Giovanni komt uit het pasta-hart van Italië: Gragnano in de provincie Napels en leerde koken bij zijn grootmoeder. Nu brengt hij vanuit Maastricht de echte Italiaanse culinaire traditie naar de Lage Landen en is hij ambassadeur van echt Italiaans eten en pasta in het bijzonder.
Simon Giaccotto
Schrijver van de Pizzabijbel en eigenaar van Viva la pizza
Uit onvrede over de kwaliteit van de Nederlandse pizza, besloot Simon Giaccotto zich te verdiepen in het bereiden van echte Italiaanse pizza. Zo ontstond zijn bedrijf Viva La Pizza in Apeldoorn. Naast een bekende pizzacateraar is Giacotto de auteur van het in 2017 uitgebrachte Pizzabijbel, een musthave voor elke (professionele) pizzabakker.
Lees hier het interview met hem op Pizza Profs.
Robert Kranenborg
SVH Meesterkok, culinair adviseur en ondernemer
Deze Nederlandse SVH Meesterkok is niet alleen een culinaire grootmeester maar ook actief als ondernemer, culinair adviseur en is bekend als televisiepersoonlijkheid. Hij werkte onder meer mee aan het televisieprogramma Masterchef.
Lees hier de tips die hij heeft voor deelnemers aan het NK Pizza Bakken 2023.
Wil je op de hoogte blijven van de events van Pizza Profs?
Volg ons op sociale media voor meer updates.
Of meld je aan voor onze nieuwsbrief.