28 oktober 2021 
2 min. leestijd

Moretti Forni wint innovatie-award op HostMilano

Moretti Forni heeft tijdens de internationale horecavakbeurs HostMilano in Milaan de derde Smart Label Host Innovation Award gewonnen. Dit is een erkenning voor innovatie op het gebied van professionele gastvrijheid. Op de beurs die van 13 tot en met 17 oktober 2021 gehouden is, heeft Moretti Forni eveneens de SerieX Innovation gepresenteerd. In Nederland is Pizza Prof-partner Ake Ideal Nordcap de dealer van Moretti Forni.

De innovatie-award is een initiatief van de beursorganisatie Host - Fiera Milano. De onderscheiding wordt uitgereikt in samenwerking met POLI.design en gesponsord door ADI, Association for the Industrieel ontwerp.

Moretti Forni wint innovatie-award op HostMilanoJoshua Winnen (van de Nederlandse Moretti Forni-dealer Ake Ideal Nordcap)Moretti Forni is een van de zes bedrijven die Smart Label Host Innovation Award kreeg. De S S50E Icon-serie van deze apparatuurleverancier is zelfs bekroond met het Green SMART Label. Dit is een prijs voor producten met een hoog innovatiegehalte en onderscheidende kenmerken in vergelijking met de trend van de sector, met betrekking tot energiebesparing, milieuvriendelijkheid en eco-duurzaamheid, zo vermeldt de Italiaanse website Horecanews.

35 procent minder energie verbruikt

Duurzaamheid en innovatie zijn bij Moretti Forni sinds de oprichting in 1946 een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerpen van nieuwe apparatuur. “Wat betreft energiebesparing, hebben we het verbruik van onze apparatuur in de afgelopen 5 jaar met 35 procent verminderd en we zijn van plan dit met nog eens 30 procent te verminderen van hier tot 2025. Duurzaamheid betekent voor ons ook de horeca oplossingen kunnen bieden die het gemak en comfort geven om anders te werken dan tot nu toe, zodat de chef of de operator die de apparatuur gebruikt in betere omstandigheden en in totale veiligheid", zo liet Mario Moretti, de CEO van Moretti Forni, in een reactie op Horecanews weten.

Nieuwe statische oven

Naast deze onderscheidingen, presenteerde Moretti Forni in haar stand de serieX Innovation. Dit is een statische elektrische oven met intelligente bediening. Dit apparaat is geschikt voor elk bedrijf omdat het ideaal is voor elke activiteit, elk product en elke plaats.

Trotse pizzaiolos bij de serie x innovatie van Moretti Forni

De serieX Innovation is gemakkelijk te bedienen dankzij de interface met LCD Touch. Het energieverbruik is tot 45 procent minder. Bovendien kun je de personeelskosten halveren omdat er geen getrainde medewerkers nodig zijn om het apparaat te bedienen. Door het inschakelen van de ‘assistent-koken’-optie kun je tijd besparen en de productiviteit verhogen.

Naast de nieuwe oven waren op de stand van Moretti op de Italiaanse beurs ook de Neapolis (de krachtigste elektrische oven), serieF (de oven met veelzijdige convectie voor elke benodigde ruimte) en de serieT-range (tunnelovens die snel en eenvoudig perfect koken garanderen) in werking te zien.

Meer weten

Wil je meer weten over de apparatuur van Moretti Forni? Neem dan contact op met Pizza Prof-partner Ake Ideal Nordcap. Bezoek de website.

Foto's: Joshua Winnen

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs