16 maart 2022 
1 min. leestijd

Pizza Profs-partner start met SVO food academy

Pizza Profs-partner SVO vakopleiding food is op 16 maart 2022 gestart met een inspirerend en praktijkgericht trainingsaanbod onder de naam SVO food academy. De opleider voor foodprofessionals heeft onder meer trainingen voor pizzabakkers.

“Vanaf vandaag kan iedereen uit de horeca, foodretail, foodservice, foodindustrie zich een leven lang ontwikkelen in zijn of haar vakgebied door het volgen van een training of vakopleiding. Hiermee maak je je als foodprofessional klaar voor de toekomst,” zegt Martijn Rosink, projectleider SVO food academy. SVO vakopleiding food is sinds oprichting van het platform Pizza Profs een van de partners.

Opleiden gaat volgens Rosink over meer dan alleen up-to-date blijven. Het gaat om het flexibel, wendbaar en toekomstbestendig maken van je onderneming. Juist daarom stelt SVO food academy zich als doel kennis en vaardigheden van iedereen die werkzaam is in de foodsector te vergroten en actueel te houden.

Leven lang ontwikkelen

Vacatures in de foodsector zijn moeilijk in te vullen. Er wordt veel geïnvesteerd om de juiste mensen binnen te krijgen, maar een werkgever kan ook het instrument opleiden gebruiken om mensen te behouden of om een werknemer te laten groeien binnen het bedrijf. Bij SVO food academy vindt iedere foodprofessional altijd een passende training om zichzelf verder te ontwikkelen. Een heel leven lang, zo vermeldt SVO in een persbericht.

Pizza Prof-partner start met SVO food academy

Pizza bakken

Na de bekendmaking van de komst van de SVO food academy is het aanbod middels de website van SVO wereldkundig gemaakt. Van trainingen om nieuwe vaardigheden aan te leren zoals worst maken of pizza bakken, tot vakopleidingen voor slager en traiteur. Voor de trainingen pizzaiolo basis en pizzabakker in een dag, werkt SVO samen met de Pizza Academy

STAP-budget

Een leven lang ontwikkelen, is nu nog eenvoudiger. Sinds 1 maart 2022 kan iedereen in Nederland die werkt of werkzoekende is het STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor training en ontwikkeling. Het STAP-budget kan men vanaf medio april inzetten voor veel trainingen van de SVO food academy. Lees hier meer over de subsidieregelingen.

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs