Pizza Profs zet gezonde en culinaire pizza op de kaart
Het landelijke vakplatform Pizza Profs is op 1 februari 2021 van start gegaan. Doel is om alle pizzaprofessionals online met elkaar te verbinden, te inspireren en te voeden met vakkennis. Initiatiefnemer is Marcel Losekoot, eigenaar van de Pizza Academy in Utrecht. Samen met verschillende partners uit de horecabranche wil hij de pizza als lekker, voedzaam en culinair product op de kaart zetten.
“Het is al jaren mijn grote passie om pizzabakkers in Nederland naar een hoger niveau te tillen en op die manier de van oorsprong lekkere en voedzame Italiaanse pizza in ere te stellen”, vertelt Marcel Losekoot. In zijn Pizza Academy in Utrecht deelt hij sinds 2012 zijn vakkennis, geeft bedrijfsadvies en leidt hij pizzabakkers op. Ook culinaire zwaargewichten als televisiekok Herman den Blijker en sterrenchefs Sergio Herman en Jacob Jan Boerma leerden bij Losekoot de kneepjes van het pizzabakkersvak.
Nieuwe foodtrend
Losekoot vervolgt: “Gezonde, licht verteerbare en culinaire pizza’s zijn de nieuwe foodtrend.” Daarom is dit volgens hem hét moment om de krachten te bundelen en alle ambachtelijke pizzabakkers én partners in de horecabranche met elkaar te verbinden en te inspireren op het nieuwe platform Pizza Profs en in een online community.
De eerste stap was de lancering van de website van Pizza Profs op 1 februari 2021, tijdens de Horecava. Deze website (www.pizzaprofs.nl) bevat pizzanieuws, blogs, informatie over trends en vakkennis en is voor iedereen vrij toegankelijk. Doelgroep zijn pizzaiolo’s, horeca- en foodondernemers, retailprofessionals, out of home-professionals en horeca- en foodspecialisten.
NK Pizza Bakken
Pizza Profs gaat jaarlijks het NK Pizza Bakken organiseren met sterrenkok Jacob Jan Boerma als juryvoorzitter. Daarnaast staat het samenstellen van een ranglijst met de top-100 van pizzaprofessionals op stapel net als het organiseren van inspiratiesessies in binnen- en buitenland.
Samen met de support van foundingpartners Joshua Winnen van Ake Ideal NordCap (importeur Moretti Forni), Gisèle Rebel (Foodie Content Factory, communitymanager), Garry de Boer (Hanos), Nick Schutten (Van Gestel), Maarten Tetteroo (SVH) en Martijn Rosink & Gerard van Hezik (SVO), heeft Losekoot Pizza Profs in het leven geroepen.
Voordelen van Pizza Profs
Om de uitwisseling van kennis te stimuleren, wordt een gesloten online community voor pizzaprofs gelanceerd op Facebook en LinkedIn. Hier kunnen ondernemers terecht voor:
- het plaatsen van vacatures voor pizzaiolo’s;
- op deelname aan het NK Pizza Bakken;
- ontvangen de laatste trends en recepten uit Italië;
- inspiratiesessie in de Pizza Profs-labs;
- plaatsing op de Pizzaiolo Rankinglijst;
Professionele pizzabakkers kunnen zich gratis aanmelden via de website www.pizzaprofs.nl of door te mailen naar: community@pizzaprofs.nl. Bedrijven die interesse hebben om zich als partner aan te sluiten, kunnen contact opnemen met Joshua Winnen.
Meer informatie
Voor meer informatie of het aanvragen van een interview neem je contact op met:
Marcel Losekoot | +31 684565987 |info@pizzaprofs.nl | www.pizzaprofs.nl