28 januari 2021 
1 min. leestijd

Nieuw platform wil pizzaprofessionals verbinden en inspireren

Pizza Profs zet gezonde en culinaire pizza op de kaart

Het landelijke vakplatform Pizza Profs is op 1 februari 2021 van start gegaan. Doel is om alle pizzaprofessionals online met elkaar te verbinden, te inspireren en te voeden met vakkennis. Initiatiefnemer is Marcel Losekoot, eigenaar van de Pizza Academy in Utrecht. Samen met verschillende partners uit de horecabranche wil hij de pizza als lekker, voedzaam en culinair product op de kaart zetten.

“Het is al jaren mijn grote passie om pizzabakkers in Nederland naar een hoger niveau te tillen en op die manier de van oorsprong lekkere en voedzame Italiaanse pizza in ere te stellen”, vertelt Marcel Losekoot. In zijn Pizza Academy in Utrecht deelt hij sinds 2012 zijn vakkennis, geeft bedrijfsadvies en leidt hij pizzabakkers op. Ook culinaire zwaargewichten als televisiekok Herman den Blijker en sterrenchefs Sergio Herman en Jacob Jan Boerma leerden bij Losekoot de kneepjes van het pizzabakkersvak.

Nieuwe foodtrend

Losekoot vervolgt: “Gezonde, licht verteerbare en culinaire pizza’s zijn de nieuwe foodtrend.” Daarom is dit volgens hem hét moment om de krachten te bundelen en alle ambachtelijke pizzabakkers én partners in de horecabranche met elkaar te verbinden en te inspireren op het nieuwe platform Pizza Profs en in een online community.

De eerste stap was de lancering van de website van Pizza Profs op 1 februari 2021, tijdens de Horecava. Deze website (www.pizzaprofs.nl) bevat pizzanieuws, blogs, informatie over trends en vakkennis en is voor iedereen vrij toegankelijk. Doelgroep zijn pizzaiolo’s, horeca- en foodondernemers, retailprofessionals, out of home-professionals en horeca- en foodspecialisten.

NK Pizza Bakken

Pizza Profs gaat jaarlijks het NK Pizza Bakken organiseren met sterrenkok Jacob Jan Boerma als juryvoorzitter. Daarnaast staat het samenstellen van een ranglijst met de top-100 van pizzaprofessionals op stapel net als het organiseren van inspiratiesessies in binnen- en buitenland.

Samen met de support van foundingpartners Joshua Winnen van Ake Ideal NordCap (importeur Moretti Forni), Gisèle Rebel (Foodie Content Factory, communitymanager), Garry de Boer (Hanos), Nick Schutten (Van Gestel), Maarten Tetteroo (SVH) en Martijn Rosink & Gerard van Hezik (SVO), heeft Losekoot Pizza Profs in het leven geroepen.

Voordelen van Pizza Profs

Om de uitwisseling van kennis te stimuleren, wordt een gesloten online community voor pizzaprofs gelanceerd op Facebook en LinkedIn. Hier kunnen ondernemers terecht voor:

  1. het plaatsen van vacatures voor pizzaiolo’s;
  2. op deelname aan het NK Pizza Bakken;
  3. ontvangen de laatste trends en recepten uit Italië;
  4. inspiratiesessie in de Pizza Profs-labs;
  5. plaatsing op de Pizzaiolo Rankinglijst;

Professionele pizzabakkers kunnen zich gratis aanmelden via de website www.pizzaprofs.nl of door te mailen naar: community@pizzaprofs.nl. Bedrijven die interesse hebben om zich als partner aan te sluiten, kunnen contact opnemen met Joshua Winnen.

Meer informatie

Voor meer informatie of het aanvragen van een interview neem je contact op met:

Marcel Losekoot | +31 684565987 |info@pizzaprofs.nl | www.pizzaprofs.nl

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs