11 oktober 2022 
2 min. leestijd

Wijn-pizzacombinaties ontdekken via ‘the good, bad and ugly-methode’

Welke wijn past perfect bij de pizza? Dat laten Pepijn van der Linden en Edo Kruidering van WTOL-Academy je op 24 oktober ervaren tijdens het Pizza Inspiratie Event in Houten. “We gaan de beste wijn-pizzacombinaties ontdekken via ‘the good, bad and ugly’-methode.”

De meeste Italiaanse restaurants en pizzeria’s in Nederland, hebben een vaak een ruime keuze aan wijnen in huis. Zo weet Pepijn van der Linden, SVH-gediplomeerd vinoloog, wijndocent en operationeel manager van WTOL-Academy. Maar hoe vind je als pizzaiolo de juiste wijn-match met de pizza die je serveert?

Wijn-pizzacombinaties ontdekken via ‘the good, bad and ugly-methode’Pepijn van der Linden

Mini-workshop

Die vraag gaat Pepijn samen met WTOL-hoofddocent Edo Kruidering beantwoorden op 24 oktober tijdens een mini-workshop op het Pizza Inspiratie Event. Beide sprekers zijn werkzaam bij WTOL-Aacdemy, een SVH-erkend opleidingsinsituut voor wijntrainingen.

Wijn-pizzacombinaties ontdekken via ‘the good, bad and ugly-methode’Edo Kruidering

Tomaat is een 'killer'

“We gaan de bezoekers nog bewuster maken ten aanzien van de keuze van de juiste wijn bij pizza”, vertelt Pepijn. Door het deeg, de toppings en de gebruikte smaakmakers, is het soms best lastig om een goede wijnmatch te vinden. Het hoge smaakgehalte en de zuren spelen hierbij een rol. Een tomaat is bijvoorbeeld een ‘killer’ voor wijn, zo vertelde Edo al eerder aan Pizza Profs. In deze blog kun je zijn tips voor passende wijn-pizzacombi’s nalezen.

‘The good, bad and ugly’-methode’

Tijdens hun mini-workshop gaan Edo en Pepijn gebruik maken van de ‘the good, bad and ugly’-methode’. “We staan met onze stand naast die van de medewerkers van HANOS en Van Gestel. Zij gaan verschillende innovatieve pizza’s bakken. Die laten we proeven in combinatie met diverse wijnen.”

Ontdekken

Een aantal combinaties zal perfect zijn: the good. Maar er zijn ook wijnen die minder matchen of vlak van smaak blijven bij de pizza: the ugly. En een aantal wijnen past slecht bij pizza: the bad. “Het is leuk om al die combinaties te proeven en zo te ontdekken waarom bepaalde smaken wel en niet bij elkaar passen.”

Wijn-pizzacombinaties ontdekken via ‘the good, bad and ugly-methode’

Pizza Inspiratie Event

Ben je benieuwd hoe jij als pizzaiolo wijn en pizza met elkaar combineert? Kom dan naar het Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. De toegang is gratis en van 11 tot 14 uur kun je alles te weten komen over pizzatrends, het bereiden van het perfecte deeg en krijg je ondernemerstips voor jouw pizzeria. Meld je hier aan.

Foto’s: WTOL-academy en Pixabay.

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs