20 mei 2021 
1 min. leestijd

Dit zijn de 10 meestgebruikte pizzatoppings met kaas

Wat zijn de 10 meestgebruikte pizzatoppings met kaas? Die vraag krijgen de culinaire specialisten van horecagroothandel HANOS vaak van hun horecaklanten. Als partner van Pizza Profs delen ze daarom hieronder hun vakkennis met pizzaiolo’s.

Beleg jij je pizza met de pizzakoning onder de kazen (mozzarella) of ga je voor een vegan-kaas? Alles is mogelijk. Een pizza kun je met veel verschillende ingrediënten beleggen. Je kunt eindeloos variëren met pizzatoppings met kaas. Allemaal hebben ze een unieke samenstelling. Dit zorgt voor een kenmerkend smeltgedrag en een onderscheidende smaak. Wat zijn de verschillen en wat zit er in de meestgebruikte pizzatoppings met kaas?

1. Pizzatopping classic

De belangrijkste ingrediënten van deze klassieke pizzatopping zijn palmolie en het melkeiwit caseïne. De smaak is neutraal en deze topping heeft een mooi smeltgedrag. Het product bevat geen verse melk.

2. Pizzamix 60/40

Deze mix bevat 60% Goudse kaas en 40% pizzatopping. De pizzatopping heeft een neutrale smaak en is daardoor goed te mixen met Goudse kaas.

3. Pizzakaas 48+

Gemaakt van 100% Nederlandse foliekaas. Het vetpercentage van 48+ betekent dat het hier om Goudse kaas gaat. Pizzakaas heeft meer smaak dan mozzarella.

4. Roodzuivel mix 45+ - 33mm

Dit is een mix die bestaat uit 50% Goudse kaas en 50% ‘Mature Irish Cheddar’. Deze kaasmix heeft een mooi smeltgedrag en is daardoor goed warm te gebruiken. Door de kleur is deze topping ook prima te verwerken in koude gerechten.

5. Mozzarellamix 30/70

Voor deze mix is 30% mozzarella en 70% pizzatopping gebruikt. Beide kaassoorten zijn neutraal van smaak en daardoor goed te mixen. De mozzarellamix heeft een mooi smeltgedrag.

6. Mozzarella 40+

Ookwel de ‘pizzakoning’ onder de kazen genoemd. Mozzarella 40+ is van oudsher de basis van een originele Italiaanse pizza. Mozzarella wordt gemaakt van verse melk en is daardoor duurder dan een pizzatopping.

7. Vegan raspkaas - 4 mm

Smakelijk alternatief voor kaas. De vegan-kaas is op basis van water, kokosolie en zetmeel en heeft een mooi smeltgedrag.

8. Gorgonzola-blokjes

De smaak van deze gorgonzola is romig en mild. Het smeltgedrag is perfect voor pizzacreaties die je wat pittiger wilt gratineren.

9. Buffelmozzarella

De enige echte buffelmozzarella uit Campania. Geeft in dikke plakken gesneden of getrokken een prachtig rustiek effect. De smaak is subliem.

10. Fior di latte

Dit is een type mozzarella welke gemaakt is van koemelk uit de omgeving van Napels. Deze kaas heeft goede smelteigenschappen. Dit is de perfecte mozzarella voor op een authentieke pizza.

Meer weten?

Staat de kaastopping of de kaas waar jij naar op zoek bent voor jouw pizza hier niet tussen? Kijk dan voor meer informatie op de website van HANOS.

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs