Gourmetpizza’s zijn de nieuwste trend in pizzaland. Deze kleine pizza’s zijn echte smaakbommetjes. Met dank aan de smaken die in het deeg zijn verwerkt en de toppings boordevol bijzondere ingrediënten. Pizza Prof-partner HANOS deelt drie ideeën voor trendy gourmetpizza’s.
Durf als pizzaiolo eens buiten je comfortzone te gaan. Ga aan de slag met gourmetpizza’s in jouw pizzakeuken. Deze zijn een maatje kleiner, het deeg en/of de topping bevatten een paar extra ingrediënten als smaakmaker.
1. Inspiratie uit andere keukens
Tank inspiratie uit andere buitenlandse keukens. Maak eens een gourmetpizza met bijvoorbeeld Tom Kha Kai en kokos. Deze is gebaseerd op de bekende Thaise kippensoep met kokosmelk. Dankzij ingrediënten als laos, citroengras en rode peper is dit gerecht een echte smaaksensatie.
Bekijk hier het recept voor deze pizza Tom Kha Kai Kokos.
2. Sambal voor smaakexplosie
We gaan nog even verder op de oosterse toer met een pizzadeeg en topping waarin sambal zijn verwerkt. In de pizza Sambal lekker bekkie zorgen ze samen voor een smaakexplosie in het eindresultaat.
Bekijk hier het recept voor deze pizza Sambal lekker bekkie.
3. Roken en grillen
BBQ-en is hot. Dus waarom zou je niet je pizza op de BBQ leggen? We gaan nog een stapje verder en voegen rookpoeder en BBQ-kruiden aan het deeg toe. Als finishing touch gebruik je BBQ-kruiden in de topping en dat heb je een Smokey pizza.
Bekijk hier het recept voor deze Smokey Pizza.
Meer inspiratie
Veel horecachefs zijn inmiddels ook aan de slag gegaan met gourmetpizza's. Lees hier op Pizza Profs het interview met Omar Dahak, de chef van Bella Ciao in Harderwijk. Hij slaagde erin om ze succesvol op de kaart te zetten.
Beeld: HANOS