Pizza Prof-partner HANOS opent op dinsdag 21 maart 2023 op feestelijke wijze haar grootste vestiging in Nederland. De gloednieuwe vestiging van de horecagroothandel is 40.000 vierkante meter groot.
HANOS meldt in een persbericht dat de nieuwe horecagroothandel in het zuiden des lands ‘Een bolwerk van inspiratie, beleving, specialisme’ is. Het assortiment bestaat uit meer dan 100.000 food en non-food artikelen voor de horecaprofessional.
Kim Hollands, vestigingsdirecteur van HANOS Maastricht, legt uit: “De klant van nu wil inspiratie opdoen en vindt service, beleving en duurzaamheid een reden om betrokken te blijven bij een leverancier. De tijd van dozen schuiven en enkel op prijs onderhandelen is voorbij, of althans, niet hetgeen waar wij onze pijlen op richten.”
Studio Senses en Van Gestel
In de HANOS-vestiging in Maastricht is een culinair theater en een Studio Senses te vinden. Dit is het experience center voor professionele sfeer- en smaakbeleving. Hier draait alles om kijken, ruiken, voelen, luisteren, proeven en beleven. De vaste experience professionals in Studio Senses zijn Kaja Interieurs en Pizza Prof-partner Van Gestel Grootkeukentechniek.
Bourgondische regio
Over de locatie van de nieuwe vestiging meldt de horecagroothandel verder dat “Maastricht hét hart van een grote bourgondische en gastronomische regio” is. Vanuit Maastricht is er ook focus op Wallonië en Duitsland.
Pizza
Tijdens de openingsdag op 21 maart, zijn er verschillende demonstraties en proeverijen. In Studio Senses is het thema ‘Proef de smaken van Italië’ en is onder meer te zien hoe je pizza bakt.
Verder verzorgen bekende chefs uit de regio zoals SVH Meesterkok Margo Reuten (Da Vinci, Maasbracht) kookdemo’s. Daarnaast is er een speciale foodmarkt waar leveranciers hun producten laten proeven.
Over HANOS
In 1975 opende de allereerste HANOS groothandel zijn deuren. Sinds deze opening is HANOS uitgegroeid tot een totaalgroothandelsorganisatie met 31 vestigingen over Nederland en België. HANOS is een van de founding partners van Pizza Profs, het platform voor professionele pizzabakkers.
Foto's: HANOS