Pizza Prof-partner HANOS organiseert op woensdag 28 juni in Zwolle en op dinsdag 19 september in Maastricht een masterclass over het perfecte deeg. Deegprof Marcel Losekoot van De Pizza Academy neemt daarin horecaprofessionals mee in de wereld van pizzadeegtechnieken.
Tijdens de masterclass vertelt deegprof Marcel Losekoot in 2,5 uur allerlei ins en outs over het bereiden van pizza(bodems). Ook is er gelegenheid tot vragen stellen.
De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de masterclass over het perfecte deeg bij HANOS:
- Basisuitleg over bloem/meel en de eigenschappen van de producten van Pizza Prof-partner Molino Dallagiovana.
- Toelichting op hydratatie en W-waardes.
- Basisrecepturen van pinsa tot palla en van Romaans tot Napolitaans.
- Uitleg en voorbeelden over biga & poolish.
- Het openen of stretchen van diverse deegsoorten.
- Proeverij van klassieke pizza’s.
Meld je van te voren aan
Zowel de masterclass in Zwolle (op 28 juni) als die in Maastricht (19 september) zijn bedoeld voor horecaprofessionals. De toegang is gratis maar je moet van te voren aanmelden. Je kunt hier via de site van horecagroothandel HANOS inschrijven.
Inschrijvingscode Pizza Profs
Ben je geen klant bij HANOS maar wel volger van het platform Pizza Profs, dan kun je je ook aanmelden. Vermeld bij inschrijving de code ‘Pizza Profs’ in het veld ‘klantnaam’. De workshops starten om 10 uur in de ochtend en duren tot 12.30 uur. Locatie is de vestiging van horecagroothandel HANOS in Zwolle (op 28 juni) en Maastricht (op 19 september).
Online masterclass ‘Pinsa en pizza’
Lukt het je niet om bij de masterclasses aanwezig zijn? In het najaar is via de website van Pizza Prof-partner HANOS online een masterclass te volgen over ‘Pinsa en pizza’. Daarin krijg je ook tips en tricks van deegprof Marcel Losekoot.
Over deegprof Marcel Losekoot
Deegprof Marcel Losekoot is eigenaar van de Pizza Academy en oprichter van het platform Pizza Profs. Zijn missie is het promoten en ontwikkelen van gezonde, lekkere en innovatieve pizza(bodems). Losekoot ontwikkelt pizzabodems, deegrecepturen en geeft trainingen en advies.
Foto's: Pizza Academy