01 december 2021 
2 min. leestijd

Meer rendement dankzij Deense mozzarella op je pizza

Deense mozzarella op je pizza? Steeds meer ambachtelijke pizzabakkers in Nederland kijken er niet meer raar van op. Ze gebruiken de mozzarellasticks en -cubes van Arla Pro. Handig in gebruik, duurzaam, met 100 procent natuurlijke ingrediënten en bovendien behaal je er meer rendement mee, vertelt Ellen Spaander, Pizza Prof-partner Arla Pro.

“De meeste Italianen gebruiken Italiaanse mozzarella. Want dat is de bakermat van het product. Maar de grootste mozzarellaproducent van Europa zit niet in Italië, maar in Denemarken”.  Deze Deense zuivelproducent heeft niet alleen haar eigen koeien maar heeft de hele keten in eigen beheer: van boer tot bord. Arla Foods, het moederbedrijf, is ontstaan uit een coöperatie van boeren.

Duurzaamheid in het DNA

Naast produceren in een lokale keten, zit duurzaamheid in het DNA van het Deense bedrijf. Hun motto is: ‘Volg de natuur’. De producten van Arla Pro, de lijn voor horeca- en foodprofessionals, bestaat uit onder andere biologische, lactosevrije en duurzaam geproduceerde  producten. Denk hierbij aan kaas, kwark, yoghurt en zuivelproducten.

Goede stretch

Hoe zit het met de smaak van deze Deense mozzarella? Deze is puur en zacht, en met een goed vetpercentage. Door deze eigenschappen is deze kaas prima in combinatie te gebruiken met andere ingrediënten op de pizza. Daarnaast heeft de mozzarella van Arla Pro een goede stretch (kauwbaarheid) en levert deze een sappig mondgevoel op. De kaas wordt wat minder bruin in de oven dan bij andere varianten omdat er geen zetmeel in zit. Het gaat om 100% mozzarella.

Meer rendement dankzij Deense mozzarella op je pizza

Meer rendement per pizza

Als het om die mozzarella gaat, levert Arla Pro twee producten: sticks en cubes. Door de sticks te gebruiken op de pizza, heb 15 procent meer rendement. In plaats van 100 gram rasp op een pizza (met een doorsnede 30 centimeter), heb je met 85 gram sticks dezelfde mooie egale kaaslaag op je pizza. Met een zak van 2 kilogram sticks kun je 23 pizza’s beleggen in plaats van 20.  Dat levert je een hoger rendement per pizza op, die visueel hetzelfde blijft en geen concessie doet aan smaak.

“Dat is precies wat we bij Arla Pro doen: ondernemers helpen bij hun concept. Daarom hebben we ons bij Pizza Profs aangesloten. Samen met de anderen vormen we een deel van de keten.” Sinds november 2021 is Arla Pro een van de partners van het platform Pizza Profs.

Ideale no waste management-tool

Hoe ziet de toekomst eruit voor pizzabakkers en pizza’s? “De pizzamarkt is groot en kan veel kansen bieden aan ondernemers: er is niemand die geen pizza lust. Je kunt met een goede en versbereide pizza snel en veel rendement behalen.” Ander pluspunt: “Pizza is de ideale no waste management-tool: je kunt in de topping ingrediënten verwerken die je over hebt zoals geblancheerde groenten of gegaard vlees. Die pizza plaats je dan als ‘daghap’ op het menu.”

Meer weten?

Wil je meer weten over de zuivelproducten van Arla Pro of ben je op zoek naar inspirerende recepten? Bezoek dan de website of neem contact op.

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs