27 december 2021 
1 min. leestijd

Tips voor het serveren van zoete pizza

De zoete pizza is in opkomst. De combinatie van zoet en pannenkoeken is al jaren bekend maar nu zie je steeds vaker zoete pizzavarianten op de menukaart. Een zoete pizza is niet alleen iets voor kinderen maar kun je ook als dessert serveren. Tips van Pizza Prof-partner Arla Pro voor het serveren van zoete pizza.

Begin bij de bodem

Als je als pizzabakker zelf je pizzabodem maakt, kun je daar al beginnen met het op smaak brengen van het deeg met zoete ingrediënten. Denk hierbij aan suiker, kaneel, kardemom, cacaopoeder of anijs.

Koop je de bodems kant-en-klaar in, kies dan voor een neutrale bodem die je met zoete saus op smaak brengt. Die pizzabodem bak je eerst af, om deze daarna te beleggen met de saus en toppings.

Varieer met toppings

Bij die toppings, zijn vele variaties mogelijk. Van chocoladepasta zoals Nutella, tot roomkaas of mascarpone die je als ‘saus’ op de pizza toevoegt. Ook qua garnituur kun je vele kanten op. Zo kun je een fruitpizza maken door deze te beleggen met bijvoorbeeld aardbeien en blauwe bessen of banaan met pindakaas. Of wat denk je van double chocolate: leg er dan stukjes chocolade, cookie crumble en toffee op. Doe er een bolletje ijs en slagroom bij, of een toef softijs om het ‘pizzadessert’ helemaal af te maken.

Tips voor het serveren van zoete pizza

Voeg beleving toe

Omdat de pizzabodems al zijn afgebakken en je de pizza semi-warm belegt, kun je hier ook beleving aan toe voegen. Bijvoorbeeld door de kleine gasten aan tafel hun eigen pizza te laten versieren. Een andere vorm van beleving is het toepassen van thema’s of door gebruik te maken van ingrediënten van het seizoen of een bepaald merk. Denk hierbij aan een pizza Oreo-style, een pizza Valentine sweets of een pizza Snickers.

Tip

Bied de zoete pizza aan in de vorm van een calzone en in een klein formaat zodat mensen kunnen variëren in smaken zonder direct verzadigd te raken. Of kies een andere type bodem zoals die van een flamkuchen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de zuivelproducten van Arla Pro of ben je op zoek naar inspirerende recepten? Bezoek dan de website of neem contact op.

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs