24 september 2021 
1 min. leestijd

Pizza bakken in de ‘Ferrari’ onder de pizzaovens

Bij apparatuurleverancier Van Gestel doen ze altijd eerst uitgebreid onderzoek naar nieuwe apparaten voordat ze deze aan hun assortiment toevoegen. Zo ging hun culinaire adviseur, en tevens productspecialist, Nick Schutten naar de fabriek van Moretti Forni in Italië. Hij kwam enthousiast terug en noemt de pizzaovens van Moretti Forni sindsdien ‘De Ferrari onder de pizzaovens’.

Hij zegt het ‘gekscherend’: werken met een pizzaoven van Moretti, is als het rijden in een Ferrari. Maar deze vergelijking van culinair adviseur Nick Schutten van Van Gestel is meer dan waar.

Bij Van Gestel gaan ze altijd voor kwaliteit, zo vertelt hij. Om de juiste keuzes te maken wat betreft pizzaovens voor hun horecaklanten, ging de culinair adviseur daarom een week naar Italië op uitnodiging van Moretti Forni. Naast een bezoek aan de fabriek in Italië, stond een training met de apparatuur op het programma.

Kennis vergaren

De reis was dan ook niet alleen bedoeld om apparatuur te kiezen, maar ook om extra kennis te vergaren. Mede dankzij de training in Italië en het vele testen daarna in het MorettiLAB in Studio Senses Zwolle, weet de culinair adviseur van Van Gestel inmiddels alles van het perfecte pizzadeeg en de lekkerste bereidingen. Hij demonstreert de ovens aan de klant en gaat met hen op zoek naar de beste oven voor het gewenste concept.

Dankzij het grote assortiment van de Italiaanse pizza-ovenbouwer is er voor ieder concept en voor elk budget een passende oven te vinden. Het aanbod van Moretti Forni bestaat uit exclusieve uitvoeren, zoals de Neapolis, maar ook uit instapmodellen. Denk hierbij aan de iDeck ovens.

Pizza bakken in de ‘Ferrari’ onder de pizzaovensDiverse opties

Ook is er keuze uit diverse opties, zoals stoom of temperaturen tot 500 graden Celsius. Met onderstel of zonder, voor zes pizza’s of negen pizza’s. Er mogen dan een hoop verschillen zijn, voor alle ovens geldt: ze zijn van zeer hoge kwaliteit en zorgen voor perfecte bakresultaten. Zoals de culinair adviseur van Van Gestel al eerder zei: pizza bakken in deze ovens, is als het rijden in een Ferarri.

Ambassadeurs van Moretti Forni

Tijdens zijn reis naar Italië werd Nick Schutten onder andere vergezeld door Simon Giaccotto (schrijver van ‘De Pizzabijbel’ en eigenaar van Viva la Pizza) en Marcel Losekoot (eigenaar van De Pizza Academy). Na hun bezoek aan de pizza-ovenfabrikant zijn deze drie mannen tot ambassadeurs van Moretti Forni gekozen. Hiermee was de eerste stap gezet richting een intensieve samenwerking.

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs