16 augustus 2021 
2 min. leestijd

Recept voor een klassieke scroppino als dessert

Wat zet jij jouw gasten voor als dessert? Denk eens aan een scroppino. Dit drankje van sorbetijs, wodka en prosecco is een smaakvolle afsluiting na een diner in jouw pizzarestaurant. Zo tipt de culinaire deskundige van HANOS, een van de partners van Pizza Profs. Probeer ook eens een van de negen varianten hierop.

De scroppino of zoals in Italië ook wel zeggen 'sgroppino' is van origine een spoom. Dit is een klassiek tussengerecht dat de smaakpapillen neutraliseert. Na zo’n spoom kunnen gasten optimaal genieten van het daaropvolgende dessert. Doordat de scroppino een zoete smaak heeft, is deze ook prima als dessert te serveren.

Naast de klassieke variant met sorbetijs, wodka en prosecco, heeft de culinaire medewerker van HANOS nog 9 varianten bedacht, die net een andere twist hebben. Zoals creamy lemon, Bloody Aperol, Pink Lady, Coco Rum, pineapple scroppino, green Apple scroppino, blue Berry scroppino, strawberry fields scroppino en kriekjesscroppino.

Hieronder vind je het recept voor de klassieke variant. De bereidingswijzen van de 9 varianten vind je op het inspiratieplatform van Hanos: FoodXperience.

scroppino recept Pizza Profs partner HANOSFoto: HANOS

(Recept voor 1 glas)

Ingrediënten

  1.  2 scoops citroensorbetijs
  2. 20 ml wodka
  3. 30 ml prosecco

Bereiding

  1. Schep het sorbetijs in een mengkom.
  2. Meng het ijs met de wodka tot een gladde massa.
  3. Schenk de prosecco erbij. Meng het geheel.
  4. Serveer in een mooi, hoog glas.

Tip: Gebruik een blender als je meerdere glazen scroppino maakt.

Wil je meer inspiratie en recepten voor desserts ? Kijk dan op de site van Pizza Prof-partner HANOS.

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs