Recept voor een klassieke scroppino als dessert
16 augustus 2021
9 pluspunten van ready to use pizzabodems

 is een smaakvolle afsluiting na een diner in jouw pizzarestaurant. Zo tipt de culinaire deskundige van HANOS, een van de partners van Pizza Profs. Probeer ook eens een van de negen varianten hierop.

De scroppino of zoals in Italië ook wel zeggen ‘sgroppino’ is van origine een spoom. Dit is een klassiek tussengerecht dat de smaakpapillen neutraliseert. Na zo’n spoom kunnen gasten optimaal genieten van het daaropvolgende dessert. Doordat de scroppino een zoete smaak heeft, is deze ook prima als dessert te serveren.

9 varianten op de scroppino

Naast de klassieke variant met sorbetijs, wodka en prosecco, heeft de culinaire medewerker van HANOS nog 9 varianten bedacht, die net een andere twist hebben. Zoals creamy lemon, Bloody Aperol, Pink Lady, Coco Rum, pineapple scroppino, green Apple scroppino, blue Berry scroppino, strawberry fields scroppino en kriekjesscroppino.

Hieronder vind je het recept voor de klassieke variant. De bereidingswijzen van de 9 varianten vind je op het inspiratieplatform van Hanos: FoodXperience.

scroppino recept Pizza Profs partner HANOS

Foto: HANOS

De klassieke scroppino

(Recept voor 1 glas)

Ingrediënten

  1.  2 scoops citroensorbetijs
  2. 20 ml wodka
  3. 30 ml prosecco

Bereiding

  1. Schep het sorbetijs in een mengkom.
  2. Meng het ijs met de wodka tot een gladde massa.
  3. Schenk de prosecco erbij. Meng het geheel.
  4. Serveer in een mooi, hoog glas.

Tip: Gebruik een blender als je meerdere glazen scroppino maakt.

Meer recepten

Wil je meer inspiratie en recepten voor desserts ? Kijk dan op de site van Pizza Prof-partner HANOS.

Categorie: Pizzarecepten

Meer pizza-nieuws

Word gediplomeerd Pizzaiolo Assistent op de werkvloer!

Word gediplomeerd Pizzaiolo Assistent op de werkvloer!

Sinds kort is het mogelijk om het diploma SVH Pizzaiolo Assistent rechtstreeks op de werkvloer te behalen via SVH Praktijkbewijzen. Een gecertificeerde SVH Leermeester+ beoordeelt de medewerkers in de praktijk. Hierdoor zijn medewerkers snel inzetbaar en groeien zij...

Lees meer