Receptenbakboek voor alle pizzabakkers
1 augustus 2022
9 pluspunten van ready to use pizzabodems

Of je nu hobbybakker bent of pizzaprof. Voor basisinformatie over hoe je aan de slag gaat met pizzadeeg, -toppings, het bakken maar vooral voor recepten, is de Pizzabijbel van Simon Giaccotto een musthave. Het is het receptenbakboek voor alle pizzabakkers.

Passie, nieuwsgierigheid en openstaan voor kansen. Dat zijn volgens Simon Giacotto de ingrediënten voor zijn loopbaan in de pizzabranche. De voormalige eigenaar van een IT-bedrijf en zoon van een Italiaanse vader, startte zijn pizzacateringbedrijf Viva la Pizza in Apeldoorn uit onvrede met de pizza’s die er op de Nederlandse markt waren. Dat mondde uit in een zoektocht naar hoe je een betere pizza maakt.

Naslagwerk

De antwoorden die hij daarop vond, zijn kennis en (bak)ervaringen, zijn in 2017 samengebracht in de ‘Pizzabijbel. Van caprese tot margherita en van napoletana tot quottro formaggi” Bij uitgeverij Carrea Culinair verscheen dit ‘Naslagwerk voor de pizzaliefhebber’ zoals ze zelf op de omslag noemen.

Inmiddels hebben al heel wat Nederlanders pizza leren bakken met behulp van dit boek en zijn er al zo’n 25.000 keer verkocht. Nog steeds kopen veel consumenten en pizzabakkers het, vertelde Giacotto onlangs in een interview aan Pizza Profs. Pizza is en blijft populair.

Receptenbakboek

Het succes van Pizzabijbel, is wellicht te verklaren uit de overzichtelijke indeling van kennis (soorten pizza, bakbenodigdheden, basisingrediënten, bakbegrippen & -technieken) en de recepten. De uitleg is kort en bondig en wordt met plaatjes en foto’s verduidelijkt. Dat maakt het tot een instructief boek boordevol inspiratie. Want het leeuwendeel van de Pizzabijbel bestaat uit een recepten. Vandaar dat wij het hier vooral betitelen als een receptenbakboek.

Op de werkbank

Het is heerlijk om als pizzaliefhebber in dit boek te neuzen. Leg het gerust op je werkbank of in je pizzakeuken want de uitgave van drie kilogram is stevig en hufterproof. Een musthave voor elke pizzabakker zolang je maar passie hebt voor pizza, nieuwsgierig bent en openstaat om meer te leren over dit product.

Pizzabijbel (Carrera Culinair, isbn 9789048836925, €33,99) is online en via de boekhandel te koop.

Categorie: Pizzarecepten

Meer pizza-nieuws

Marc van Ommen wint NK Pizza Bakken met overmacht

Marc van Ommen wint NK Pizza Bakken met overmacht

Marc van Ommen van Il Municipio in Denekamp heeft het NK Pizza Bakken 2025 op de Horecava gewonnen. Volgens de jury was zijn pizza duidelijk de beste van alle veertien deelnemers. Eleonora Orlando van Mangia Pizza in Amsterdam ging er met zilver vandoor en Collin...

Lees meer
Beste pizzabakker 2024: ‘Ik ben een echte pizzanerd’

Beste pizzabakker 2024: ‘Ik ben een echte pizzanerd’

Maar liefst drie dagen is Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam bezig met zijn deeg. De beste pizzabakker van Nederland in 2024 is naar eigen zeggen een echte pizzanerd. “Mijn deeg is mijn trots.” Met zijn pizza Ti voglio bene (Ik houd van jou) blies...

Lees meer
Tawfik el Shanwany wint NK Pizza bakken 2024

Tawfik el Shanwany wint NK Pizza bakken 2024

Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam heeft op 9 januari 2024 het NK Pizza bakken 2024 op de Horecava gewonnen met zijn pizza Ti voglio bene (Ik houd van jou). De jury was vol lof over zijn deeg en kooktechnieken. "Ik ben megablij", vertelt de winnaar...

Lees meer