10 augustus 2021 
2 min. leestijd

SVH biedt gratis e-learning aan voor gastvrij en winstgevend terras

SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) heeft deze zomer een nieuwe, gratis e-learning SVH Terrasmedewerker gelanceerd. Deze helpt medewerkers en ondernemers met een pizzazaak om een gastvrij en winstgevend terras te realiseren. Tot 1 september kunnen horecabedrijven bovendien meedoen aan Het Grote Gouden Terrasspel en een culinaire avond bij restaurant Goud in Rotterdam winnen.

“Met deze nieuwe e-learning én het gave spel dat erbij hoort, bieden we iedereen graag kosteloos de mogelijkheid op interactieve wijze kennis en vaardigheden op te frissen over het terras”, aldus Ricardo Eshuis, directeur van SVH.

Het gaat niet alleen om de basisvaardigheden maar de e-learning is ook de manier om snel nieuwe terras-inzichten verkrijgen over bijvoorbeeld upselling, communicatie, routing, logistiek en uitstraling.

Het terras is jouw visitekaartje

Door het huidige beleid van de overheid en alle coronaregels, speelt het terras een nog belangrijkere rol dan voorheen, ook bij pizzazaken. Ricardo Eshuis: “Met 7 instructievideo’s (inclusief een item over horeca & corona), een podcast en 20 magazines inspireren we medewerkers en ondernemers het beste uit hun terras te halen en samen dat gouden terras te realiseren voor de gast.”

Door het personeelstekort en de snelle versoepelingen is het noodzakelijk dat ook nieuwe medewerkers zich snel goed staande kunnen houden op het terras. Uit recent onderzoek blijkt dat deze groep eerst een training wil.

Speel het Grote Gouden Terrasspel

Om de e-learning nog interactiever te maken, heeft SVH een competitief element toegevoegd: Het Grote Gouden Terrasspel. “Supergaaf om met je team te spelen komende tijd en zo nieuwe dingen te leren die medewerkers direct kunnen toepassen op de werkvloer. Iedere horecazaak met een terras, klein of groot, kan meespelen en punten verdienen door opdrachten uit te voeren en het eindresultaat op Instagram te posten onder de hashtag #goudenterras”, aldus de SVH-directeur.

Een jury onder voorzitterschap van Herman den Blijker gaat alle inzendingen van de deelnemende terrassen volgen op social media en vakkundig beoordelen op gastvrijheid en creativiteit. Herman den Blijker: “Op het terras moet je mensen het gevoel geven dat je ze als een koning behandelt. Alles draait om aandacht. Daar ga ik bij de inzendingen extra op letten.”

SVH biedt gratis e-learning aan voor gastvrij en winstgevend terras

Win een culinaire avond

Het spel kan gespeeld worden tot 1 september 2021. De winnaar wordt in september tijdens Gastvrij Rotterdam door Herman den Blijker bekendgemaakt en wint een culinaire avond uit bij restaurant Goud van Herman den Blijker en Nick de Kousemaeker in Rotterdam.

Bestel de gratis e-learning

De e-learning SVH Terrasmedewerker is gratis te bestellen in de webshop van SVH. Zodra de licentie is geactiveerd in de persoonlijke online leeromgeving SVH Horecatalent, vinden deelnemers daar het spel en alle opdrachten om direct mee van start te gaan. Na september blijft de e-learning gratis voor leden van Koninklijke Horeca Nederland en beschikbaar via KHN e-learning. SVH neemt de e-learning op in haar aanbod voor opleidingen.

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs