06 september 2022 
1 min. leestijd

Voor elk gerecht een geschikt tomatenproduct

Welke tomatensaus gebruik je op je pizza? De producten van Pizza Prof-partner Mutti uit Italië staan bekend als de ‘Ferrari’ onder de tomatensauzen. Ze zijn van hoogwaardige, constante kwaliteit. Voor elk gerecht heeft Mutti een geschikt tomatenproduct.

Wat is een pizza zonder tomatensaus? Veel pizzaioli gaan voor constante kwaliteit en gemak. Ze kiezen voor een tomatensaus of tomatenconcentraten.

Uitvinder van de tomatenpuree in tube

Een van de meest geliefde en verkochte tomatenmerken in Italië is Mutti. Dit in 1899 opgerichte Italiaanse familiebedrijf staat bovendien bekend als de uitvinder van de tomatenpuree in tube. Inmiddels staat de derde generatie (Francesco Mutti) aan het roer van het familiebedrijf. Ook in Nederland is het merk Mutti via de groothandel te koop voor de pizzaiolo.

100 procent Italiaanse tomaten

Voor haar producten gebruikt Mutti 100 procent Italiaanse tomaten. Daarvoor werkt het bedrijf nauw samen met de boeren. Hierdoor kan het bedrijf ook garant staan voor eerlijke en gezonde arbeidsomstandigheden tijdens de oogst. Dit is één van de kernwaardes van Mutti naast bijvoorbeeld bescherming van het milieu. Mutti is ooit begonnen als familieboerderij en het toekomstige succes ligt ook geworteld in het milieu.

Cold peel-technologie

Om de tomaten te ontvellen, worden de tomaten 'gepeld' in plaats van gekookt . Dankzij deze zogenoemde cold peel-technologie behoud Mutti de smaak van de verse tomaat.

Voor elk gerecht een geschikt tomatenproduct

 Voor elk gerecht heeft het Italiaanse familiebedrijf een geschikt tomatenproduct. Hieronder een overzicht.

Pelati: gepelde tomaten

Bereid met pruimtomaten uit Campanië die ontveld en van de zaadlijsten ontdaan zijn. Geschikt voor langere kooktijd in bijvoorbeeld stoofgerechten. Maar ook op de pizza.

Polpa: fijn gesneden stukjes tomaat

De basis hiervoor zijn ronde tomaten uit Parma en omgeving. Deze zijn ontveld, van de zaadlijsten ontdaan en in blokjes gesneden. Te gebruiken voor gerechten met middellange kooktijden. Ook geschikt voor bereidingen in de oven, zoals op de pizza. Bekijk dit recept.

Passata: gezeefde tomaten

Gemaakt van tomatenpulp en -sap, zonder zaadjes. Dit is een vloeibare zachte saus die direct te verwarmen is. Ideaal voor soepen en sauzen en op de pizza. Zoals in dit recept.

Puree: concentrato

Voor een kilo puree wordt 6 kilo tomaat gebruikt. Daardoor heeft dit product een intense smaak, kleur en geur. De puree is zowel koud als warm te gebruiken.

Pizzasaus

Deze bestaat uit ready to use-pizzasaus. Zonder toegevoegde hulpstoffen. Verkrijgbaar in twee varianten: klassiek en met kruiden (ui, basilicum en oregano). Ideaal voor op de pizza.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de producten van Pizza Prof Partner Mutti, kijk dan op de website. Hier vind je ook een aantal recepten.

Beeld: Mutti.

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs