28 april 2022 
1 min. leestijd

Alles draait om pizza tijdens het Pizza Lovers Festival

Op zondag 8 mei 2022 vindt op het Zwitsal-terrein in Apeldoorn het Pizza Lovers Festival plaats. Dit is the place to be voor iedereen die van pizza houdt. Zowel professionele pizzaioli als hobbybakkers en pizzaliefhebbers zijn welkom op dit evenement waar alles draait om pizza.

Een viertal pizzaliefhebbers heeft het initiatief genomen voor het Pizza Lovers Festival. Dit zijn: Simon Giaccotto (schrijver van de Pizza Bijbel en eigenaar van pizzastore.nl en van Viva la Pizza in Apeldoorn), Keimpe Vis (BBQ-specialist en mede-eigenaar van The BBQ Brothers), Gert-Jan Spoelstra (Spoellly Pizza) en Gerbrand Gerritsen (Dutch Pizza Addict). Ze hebben hun krachten gebundeld om iedereen die van pizza houdt bijeen te brengen.

Alles draait om pizza tijdens het Pizza Lovers Festival

Alles draait om pizza zien, proeven en beleven tijdens het Pizza Lovers Festival. Naast pizza bakken in allerlei soorten ovens en barbecues, maken de bezoekers van het evenement kennis met pizzavarianten zoals zuurdesem, Napolitaanse pizza, Romeinse pizza en nog veel meer.

No waste pizza

Er vinden verschillende demo’s en masterclasses plaats. Simon Giaccotto leert hoe je deeg en pizza maakt. Robert Verweij geeft een masterclass ‘No waste pizza’. Meneer Wateenons gaat in op het onderwerp zuurdesem tijdens een masterclass.

Verder is er een pop up-pizzeria van Viva La Pizza waar bijzondere varianten, zoals pizzolo’s (speciaal soort gevulde pizza uit Sicilië) en pizza’s met speciale toppings worden verkocht.

Op de markt staan verschillende vertegenwoordigers van bedrijven waar je benodigdheden kunt kopen om thuis of in je zaak aan de slag te gaan met pizza maken.

Tickets bestellen

Om het Pizza Lovers Festival bij te wonen, koop je een ticket. Deze zijn tot 8 mei (tot 12:00 uur) online te bestellen. De prijs van een ticket aan de deur is 17,50 euro. De kosten voor een online ticket bedragen 15 euro (exclusief transactiekosten). Het evenement vindt plaats van 12 tot 18 uur op het Zwitsal-terrein in Apeldoorn.

Foto's: Pizza Lovers Festival.

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs