Maak kennis met het slimme 1-2-3 pizzaconcept
30 november 2021
9 pluspunten van ready to use pizzabodems

Wil je ambachtelijke pizza’s maken op een slimme en efficiënte manier? Dan is dit 1-2-3 pizzaconcept van Pizza Prof-partner Arla Pro, een aanrader voor jou als pizzabakker. Denk bijvoorbeeld eens aan zuivelproducten zoals crème fraîche, roomkaas of zure room als pizzatopping.

Ambachtelijke pizzabakkers ondersteunen bij het ontwikkelen van hun concept. Dat is wat ze bij de Deense zuivelproducent Arla Pro doen. Zo ontwikkelden ze het 1-2-3- pizzaconcept. De basis hiervoor bestaat uit drie elementen: bodem, saus en garnituur.

Alternatieven voor de bodem

Voor wie naar andere mogelijkheden zoekt dan zelf het deeg te maken, zijn er verschillende alternatieven. Denk aan kant-en-klare bodems of deegballen uit de diepvries. Deze zijn er in verschillende diameters en gewichten.

Ook kun je kiezen uit naturel bodems of een van desem, granen of groente. Voor wie het nog een tikkeltje meer efficiënt wil: er zijn kant-en-klare naturelbodems met een topping van tomatensaus te koop.

Saus: kies eens voor zuivel

Over de saus gesproken: daarin kun je ook voor gemak gaan. Er zijn veel kant-en-klare tomatensausen te koop. Maar varieer eens met zuivelproducten zoals crème fraîche, roomkaas of zure room.

Een koelverse kruidenpuree is ook een optie. Bovendien kun je je onderscheiden door een andere topping dan die met tomaat te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een oosters getinte pizza belegd met crème fraîche en ras-el-hanoutkruidenpuree.

Garnituur: doe aan restverwerking

Pizza is de ideale no waste management-tool: je kunt prima aan restverwerking doen als het gaat om de garnituur. Gebruik afsnijdsels van groenten die over zijn, bijvoorbeeld prei of loof. Of beleg de pizza met vis- en vleescomponenten zoals tonijn en kip als garnituur.

Tip

Naast een gewone pizza kun je dit 1-2-3 pizzaconcept ook toepassen op een andere ‘snack’-variant. Denk eens aan mini-pizza, flamkuchen of crostini.

Meer weten?

Wil je meer weten over de zuivelproducten van Arla Pro of ben je op zoek naar inspirerende (pizza)recepten? Bekijk dan dit e-book of bezoek de website.

Meer pizza-nieuws

Marc van Ommen wint NK Pizza Bakken met overmacht

Marc van Ommen wint NK Pizza Bakken met overmacht

Marc van Ommen van Il Municipio in Denekamp heeft het NK Pizza Bakken 2025 op de Horecava gewonnen. Volgens de jury was zijn pizza duidelijk de beste van alle veertien deelnemers. Eleonora Orlando van Mangia Pizza in Amsterdam ging er met zilver vandoor en Collin...

Lees meer
Beste pizzabakker 2024: ‘Ik ben een echte pizzanerd’

Beste pizzabakker 2024: ‘Ik ben een echte pizzanerd’

Maar liefst drie dagen is Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam bezig met zijn deeg. De beste pizzabakker van Nederland in 2024 is naar eigen zeggen een echte pizzanerd. “Mijn deeg is mijn trots.” Met zijn pizza Ti voglio bene (Ik houd van jou) blies...

Lees meer