30 november 2021 
1 min. leestijd

Maak kennis met het slimme 1-2-3 pizzaconcept

Wil je ambachtelijke pizza’s maken op een slimme en efficiënte manier? Dan is dit 1-2-3 pizzaconcept van Pizza Prof-partner Arla Pro, een aanrader voor jou als pizzabakker. Denk bijvoorbeeld eens aan zuivelproducten zoals crème fraîche, roomkaas of zure room als pizzatopping.

Ambachtelijke pizzabakkers ondersteunen bij het ontwikkelen van hun concept. Dat is wat ze bij de Deense zuivelproducent Arla Pro doen. Zo ontwikkelden ze het 1-2-3- pizzaconcept. De basis hiervoor bestaat uit drie elementen: bodem, saus en garnituur.

Alternatieven voor de bodem

Voor wie naar andere mogelijkheden zoekt dan zelf het deeg te maken, zijn er verschillende alternatieven. Denk aan kant-en-klare bodems of deegballen uit de diepvries. Deze zijn er in verschillende diameters en gewichten.

Ook kun je kiezen uit naturel bodems of een van desem, granen of groente. Voor wie het nog een tikkeltje meer efficiënt wil: er zijn kant-en-klare naturelbodems met een topping van tomatensaus te koop.

Saus: kies eens voor zuivel

Over de saus gesproken: daarin kun je ook voor gemak gaan. Er zijn veel kant-en-klare tomatensausen te koop. Maar varieer eens met zuivelproducten zoals crème fraîche, roomkaas of zure room.

Een koelverse kruidenpuree is ook een optie. Bovendien kun je je onderscheiden door een andere topping dan die met tomaat te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een oosters getinte pizza belegd met crème fraîche en ras-el-hanoutkruidenpuree.

Garnituur: doe aan restverwerking

Pizza is de ideale no waste management-tool: je kunt prima aan restverwerking doen als het gaat om de garnituur. Gebruik afsnijdsels van groenten die over zijn, bijvoorbeeld prei of loof. Of beleg de pizza met vis- en vleescomponenten zoals tonijn en kip als garnituur.

Tip

Naast een gewone pizza kun je dit 1-2-3 pizzaconcept ook toepassen op een andere ‘snack'-variant. Denk eens aan mini-pizza, flamkuchen of crostini.

Meer weten?

Wil je meer weten over de zuivelproducten van Arla Pro of ben je op zoek naar inspirerende (pizza)recepten? Bekijk dan dit e-book of bezoek de website.

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs