Het zetten van het perfecte pizzadeeg is een karwei op zich. Je kunt dit handmatig doen maar als je grote hoeveelheden maakt, is een spiraaldeegkneder de ideale oplossing om perfect deeg te bereiden. Pizza Prof-partner Van Gestel legt de werking en de voordelen van het gebruik van dit apparaat uit.
Het kneden van het perfecte deeg is een tijdrovende klus. Je moet de juiste hydratatiepercentages kiezen en de ingrediënten goed afwegen. Eén kleine misstap kan al grote invloed hebben op het deeg.
Toegevoegde waarde
Waar voorheen alles nog met de hand gedaan werd, zijn er nu meer ergonomische manieren beschikbaar om het perfecte deeg te kneden. Zoals een spiraaldeegkneder. Deze is van toegevoegde waarde in jouw professionele pizzakeuken: hoe beter jouw deeg, hoe beter de pizza.
Verschillende groottes
De spiraaldeegkneder van Moretti Forni is verkrijgbaar in drie verschillende groottes: geschikt voor 25 kilogram, 38 kilogram en 44 kilogram. Dit apparaat beschikt verder over een spiraalhaak waarmee je met gemak een homogeen mengsel creëert
Voor diverse soorten deeg
De machine is gemakkelijk te verplaatsen door de keuken dankzij de vier wielen onder de machine. Door de twee verschillende standen is de machine geschikt voor diverse soorten deeg.
Timer
Tevens beschikt de machine over een timer die je gemakkelijk kunt instellen, zo voorkom je dat het deeg te lang kneedt waardoor bijvoorbeeld jouw deeg uitzakt tijdens het rijzen. Daarbij is het apparaat kantelbaar.
Voordelen
Naast deze technische opties en mogelijkheden. Heeft de spiraaldeegkneedmachine de volgende (bedrijfseconomische) voordelen:
- Inzetbaar voor een hogere capaciteit;
- Realiseert een gecontroleerd bereidingsproces;
- Geen intensieve (lichamelijke) inspanningen meer nodig;
- Bespaar kostbare arbeidstijd.
Meer weten
Wie meer wil weten of de spiraaldeegkneedmachine in werking wil zien, kan een afspraak maken bij Studio Senses Zwolle of kijk op de site van Pizza Profs-partner Van Gestel voor meer informatie.