Pinsa Romana maar dan anders
31 augustus 2022
9 pluspunten van ready to use pizzabodems

De Pinsa Romana is een uniek gerecht uit de Italiaanse keuken. Het doet door haar smaak en snelle verteerbaarheid aan brood denken. Speciaal voor pizzaioli deelt Pizza Prof-partner HANOS hier vier ideeën voor Pinsa Romana maar dan anders: met een culinaire topping.

Pinsa Romana is een traditionele Romeinse deegbereiding die tussen pizza en focaccia in zit. Het eindresultaat is knapperig van buiten en zacht van binnen.

Recept Pinsa Romana

Je kunt als pizzaiolo zelf je deeg maken of het kant-en-klaar inkopen. Onze deegprof Marcel Losekoot verklapt op ons platform hier zijn recept voor een Pinsa Romana.

Pizzachef Nick Schutten van HANOS bedacht een topping voor pinsa met lamsham, groene asperges en kimchi (gefermenteerde kool). En een met lamsham, groene asperges en zoetzure pepers in plaats van kimchi.

Recept Pinsa lamsham

Hieronder vind je het recept voor Pinsa lamsham met groene asperges, kwarteleitjes en kimchi.

Ingrediënten

  • Pinsa Romana (deeg)
  • San Marzano tomaten
  • mozzarellaparels
  • lamsham
  • groene asperge
  • kwarteleitjes
  • zoetzure peper
  • zoetzure ui
  • kimchi

Bereiding

1. Laat de pinsabroden ontdooien.

2. Draai de San Marzano tot saus met verse kruiden en peper en zout.

3. Verdeel de saus, mozzarellaparels, groene asperges en lamsham over de pinsa.

4. Breek een paar kwarteleitjes los boven de pinsa.

5. Bak in een oven op 250 graden Celsius af in 3 à 5 minuten.

6. Verdeel de zoetzure peper, zoetzure ui en kimchi over de pinsa.

Meer inspiratie

Wil je in plaats van bovengenoemde ingrediënten voor een andere culinaire topping voor je pinsa gaan? Denk dan eens aan een pinsa met witte asperges, zalm, wasabi en kaviaar. Het recept vind je hier.

Of probeer een topping met zoete pepers ansjovis en burrata. Ga hier naar dit recept.

Beeld: HANOS

Categorie: Pizzarecepten

Meer pizza-nieuws

Marc van Ommen wint NK Pizza Bakken met overmacht

Marc van Ommen wint NK Pizza Bakken met overmacht

Marc van Ommen van Il Municipio in Denekamp heeft het NK Pizza Bakken 2025 op de Horecava gewonnen. Volgens de jury was zijn pizza duidelijk de beste van alle veertien deelnemers. Eleonora Orlando van Mangia Pizza in Amsterdam ging er met zilver vandoor en Collin...

Lees meer
Beste pizzabakker 2024: ‘Ik ben een echte pizzanerd’

Beste pizzabakker 2024: ‘Ik ben een echte pizzanerd’

Maar liefst drie dagen is Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam bezig met zijn deeg. De beste pizzabakker van Nederland in 2024 is naar eigen zeggen een echte pizzanerd. “Mijn deeg is mijn trots.” Met zijn pizza Ti voglio bene (Ik houd van jou) blies...

Lees meer
Tawfik el Shanwany wint NK Pizza bakken 2024

Tawfik el Shanwany wint NK Pizza bakken 2024

Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam heeft op 9 januari 2024 het NK Pizza bakken 2024 op de Horecava gewonnen met zijn pizza Ti voglio bene (Ik houd van jou). De jury was vol lof over zijn deeg en kooktechnieken. "Ik ben megablij", vertelt de winnaar...

Lees meer