Recept voor pizza Tripple Cheese
8 december 2021
9 pluspunten van ready to use pizzabodems

Pizza-expert en chef-kok Marco Fuso woont in Londen en helpt ondernemers, chefs en leveranciers met Italiaanse pizzaconcepten. Speciaal voor Pizza Prof-partner Arla Pro ontwikkelt hij recepturen en geeft hij pizzatips. Een daarvan is het recept voor pizza Tripple Cheese. Daarin verwerkt hij Mozzarella cubes, Castello Danablue Kaas en gerookte kaas. 

Kaas op je pizza moet er mooi, lekker en vers uitzien. Daarnaast moet deze een hoge smeltkwaliteit hebben zodat de kaas ‘stretchy’ is. De smaak hangt af van de kaas die je op je pizza gebruikt. Je hebt verschillende soorten zoals de (100 procent) kazen maar er zijn ook kaasmelanges en -mixen. 

Voor dit recept van pizza Tripple Cheese heeft Marco Fuso drie kazen gebruikt: Mozzarella cubes, Castello Danablue Kaas en gerookte kaas.

Ingrediënten

Deeg (3 deegballen van 280 gram)

  • 500 gram bloem
  • 300 gram water
  • 12 gram zout
  • 2 gram verse gist

Toppings (voor een 12 inch-pizza)

  • 80 gram tomatensaus
  • 70 gram Arla pro Mozzarella cubes
  • 40 gram Castello Danablue Kaas
  • 30 gram gerookte kaas
  • 10 gram bresaola (in plakjes)
  • 10 gram pijnboompitten
  • Extra virgine olijfolie

Bereiding deeg

Meng 90 procent van het water met de gist tot dat het is opgelost. Voeg de helft van de bloem toe en meng de ingrediënten tot een mengsel. Voeg beetje bij beetje de rest van de bloem toe.

Voeg het zout en de helft van de rest van het water toe zodra het een deeg wordt. Laat het zout oplossen doe de rest van het water erbij. Meng tot het een mooi elastisch deeg is (15 minuten).

Laat het daarna 18 tot 24 uur rusten op kamertemperatuur in folie. Verdeel het deeg in 3 porties en laat nog 4 tot 6 uur op kamertemperatuur rusten.

Pizza beleggen

Stretch het deeg en beleg met de tomatensaus. Laat de randen vrij.

Beleg met de mozzarella, blauwe kaas en gerookte kaas. Bak op 430 graden Celsius in een professionele pizzaoven op gas of hout gedurende 60 tot 90 seconden. Als je oven niet werkt met deze hoge temperaturen, bak dan af op 380 graden Celsius gedurende 120 seconden.

Garneer met de bresaola en pijnboompitten. Voeg naar smaak olijfolie toe.

Tip

Wil je een vegetarische variant maken? Vervang de bresaola door geblancheerde broccoli, of laat het vlees weg.

Meer inspiratie en recepten

Wil je meer weten over de zuivelproducten van Pizza Prof-partner Arla Pro of ben je op zoek naar inspirerende recepten? Bezoek dan de website of bekijk hier het e-paper Passie voor Pizza. Neem gerust contact op als je vragen hebt.

Categorie: Pizzarecepten

Meer pizza-nieuws

Marc van Ommen wint NK Pizza Bakken met overmacht

Marc van Ommen wint NK Pizza Bakken met overmacht

Marc van Ommen van Il Municipio in Denekamp heeft het NK Pizza Bakken 2025 op de Horecava gewonnen. Volgens de jury was zijn pizza duidelijk de beste van alle veertien deelnemers. Eleonora Orlando van Mangia Pizza in Amsterdam ging er met zilver vandoor en Collin...

Lees meer
Beste pizzabakker 2024: ‘Ik ben een echte pizzanerd’

Beste pizzabakker 2024: ‘Ik ben een echte pizzanerd’

Maar liefst drie dagen is Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam bezig met zijn deeg. De beste pizzabakker van Nederland in 2024 is naar eigen zeggen een echte pizzanerd. “Mijn deeg is mijn trots.” Met zijn pizza Ti voglio bene (Ik houd van jou) blies...

Lees meer