01 augustus 2022 
1 min. leestijd

Receptenbakboek voor alle pizzabakkers

Of je nu hobbybakker bent of pizzaprof. Voor basisinformatie over hoe je aan de slag gaat met pizzadeeg, -toppings, het bakken maar vooral voor recepten, is de Pizzabijbel van Simon Giaccotto een musthave. Het is het receptenbakboek voor alle pizzabakkers.

Passie, nieuwsgierigheid en openstaan voor kansen. Dat zijn volgens Simon Giacotto de ingrediënten voor zijn loopbaan in de pizzabranche. De voormalige eigenaar van een IT-bedrijf en zoon van een Italiaanse vader, startte zijn pizzacateringbedrijf Viva la Pizza in Apeldoorn uit onvrede met de pizza’s die er op de Nederlandse markt waren. Dat mondde uit in een zoektocht naar hoe je een betere pizza maakt.

pizzabijbel Simon Giaccotti

Naslagwerk

De antwoorden die hij daarop vond, zijn kennis en (bak)ervaringen, zijn in 2017 samengebracht in de ‘Pizzabijbel. Van caprese tot margherita en van napoletana tot quottro formaggi” Bij uitgeverij Carrea Culinair verscheen dit ‘Naslagwerk voor de pizzaliefhebber’ zoals ze zelf op de omslag noemen.

Inmiddels hebben al heel wat Nederlanders pizza leren bakken met behulp van dit boek en zijn er al zo’n 25.000 keer verkocht. Nog steeds kopen veel consumenten en pizzabakkers het, vertelde Giacotto onlangs in een interview aan Pizza Profs. Pizza is en blijft populair.

Receptenbakboek

Het succes van Pizzabijbel, is wellicht te verklaren uit de overzichtelijke indeling van kennis (soorten pizza, bakbenodigdheden, basisingrediënten, bakbegrippen & -technieken) en de recepten. De uitleg is kort en bondig en wordt met plaatjes en foto’s verduidelijkt. Dat maakt het tot een instructief boek boordevol inspiratie. Want het leeuwendeel van de Pizzabijbel bestaat uit een recepten. Vandaar dat wij het hier vooral betitelen als een receptenbakboek.

Op de werkbank

Het is heerlijk om als pizzaliefhebber in dit boek te neuzen. Leg het gerust op je werkbank of in je pizzakeuken want de uitgave van drie kilogram is stevig en hufterproof. Een musthave voor elke pizzabakker zolang je maar passie hebt voor pizza, nieuwsgierig bent en openstaat om meer te leren over dit product.

Pizzabijbel (Carrera Culinair, isbn 9789048836925, €33,99) is online en via de boekhandel te koop.

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs