Foodsharing is en blijft een trend. Niet alleen een pizza kun je delen maar ook een dessert leent zich daar goed voor. Serveer eens Limoncello-tjes als snackdessert. Met de bekende Italiaanse limoncello als inspiratiebron, bedacht de culinair medewerker van Pizza Prof-partner HANOS dit recept. Het is een fris en krokant dessert waarvan de gasten van je pizzarestaurant samen kunnen ‘snoepen’.
Recept limoncello-tjes
(voor 15 stuks)
Ingrediënten
- 115 gram limoenchocolade
- 35 gram limoncello
- 3 gram bladgelatine
- 300 gram room
- 1 citroen
- siliconen mal mini-citroen
- Callebaut ice white chocolade
- citroenkoekjes
- lemon curd
- limoen
- citroen
- gele kleurstof
Bereiding:
- Maak de room warm met de rasp van 1 citroen en de limoncello.
- Los de gelatine hierin op en giet het mengsel over de chocolade.
- Meng alles goed door elkaar.
- Giet de chocolade in de mallen en vries in.
- Smelt wat chocolade met een druppel gele kleurstof.
- Dompel de bevroren limoentjes in de gesmolten chocolade en laat ontdooien.
- Breek de citroen koekjes en leg wat stukjes op een bord.
- Spuit lemon curd tussen de koekkruimels.
- Leg de Limoncello-tjes erop en garneer met wat rasp van citroen en limoen.
Bekijk de video
Wil je de video zien hoe je dit recept van de Limoncello-tjes maakt? Bekijk dan de video op het platform Foodxperience van Pizza Prof-partner HANOS. Hier vind je nog meer recepten met limoncello.