23 augustus 2021 
1 min. leestijd

Serveer Limoncello-tjes als snackdessert

Foodsharing is en blijft een trend. Niet alleen een pizza kun je delen maar ook een dessert leent zich daar goed voor. Serveer eens Limoncello-tjes als snackdessert. Met de bekende Italiaanse limoncello als inspiratiebron, bedacht de culinair medewerker van Pizza Prof-partner HANOS dit recept. Het is een fris en krokant dessert waarvan de gasten van je pizzarestaurant samen kunnen ‘snoepen’.

Recept limoncello-tjes

limoncellotjes snackdessertFoto: HANOS

(voor 15 stuks)

Ingrediënten

  • 115 gram limoenchocolade
  • 35 gram limoncello
  • 3 gram bladgelatine
  • 300 gram room
  • 1 citroen
  • siliconen mal mini-citroen
  • Callebaut ice white chocolade
  • citroenkoekjes
  • lemon curd
  • limoen
  • citroen
  • gele kleurstof

Bereiding:

  • Maak de room warm met de rasp van 1 citroen en de limoncello.
  • Los de gelatine hierin op en giet het mengsel over de chocolade.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Giet de chocolade in de mallen en vries in.
  • Smelt wat chocolade met een druppel gele kleurstof.
  • Dompel de bevroren limoentjes in de gesmolten chocolade en laat ontdooien.
  • Breek de citroen koekjes en leg wat stukjes op een bord.
  • Spuit lemon curd tussen de koekkruimels.
  • Leg de Limoncello-tjes erop en garneer met wat rasp van citroen en limoen.

Bekijk de video

Wil je de video zien hoe je dit recept van de Limoncello-tjes maakt? Bekijk dan de video op het platform Foodxperience van Pizza Prof-partner HANOS. Hier vind je nog meer recepten met limoncello.

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs