23 juni 2022 
1 min. leestijd

Una Pizza Napoletana uitgeroepen tot beste pizzeria 2022 in USA

Una Pizza Napoletana van Anthony Mangieri in New York is de Beste Pizzeria 2022 in de USA. Deze pizzazaak voert de ranglijst aan van de 50 Top Pizza USA 2022. New York is de pizzahoofdstad van de USA. Dat meldt de website Finedininglovers.com.

Op de tweede plaats van deze ranking staat Tony's Pizza Napoletana van Tony Gemignani in San Francisco. De derde podiumplek is voor Ribalta NYC in New York.

De ranglijst van de 50 Top Pizza USA 2022 komt tot stand na een jaar van anonieme inspecties van pizzeria's in de VS door 50 pizzakenners. De pizzeria's worden beoordeeld op de kwaliteit van het deeg, de toppings, service, de wijn- en bierkaarten en gastvriendelijkheid/service.

Echte eer

"Ik voel me erg dankbaar", liet de winnaar Mangieri na afloop weten op Finedininglovers.com. "Er zijn veel andere geweldige pizzaioli die hard werken en proberen om hun grenzen te verleggen, dus het is een echte eer. Dit inspireert ons om elke dag te blijven leren en groeien om steeds beter te worden."

Focus op versheid

Wat maakt de pizza van Mangieri uniek? Hij verwijst naar het deeg dat van nature gezuurd is en nooit gekoeld wordt. Hij maakt dit deeg al 25 jaar zelf. “Ik ben continu bezig met het pushen van de hydratatieniveaus en het uitproberen van nieuwe meelmixen. Ik probeer ook constant steeds betere ingrediënten te vinden. Uiteindelijk benaderen we alles met een focus op versheid, balans en terughoudendheid, zodat elk ingrediënt en element van de pizza tot zijn recht komt."

Pizza van het jaar 2022

Naast de ranglijst van de top 50 van pizzeria’s in de USA, zijn er in juni een aantal speciale prijzen uitgereikt in verschillende categorieën, zoals de ‘Pizza of the Year 2022 - Latteria Sorrentina Award’. Deze ging naar de 'diavola' pizza bij Pizzana in Los Angeles. De ‘Pizzamaker van het Jaar 2022 - Solania Award’ ging naar Tony Gemignani van Tony's Pizza Napoletana in San Francisco. Zijn bedrijf was in 2021 de beste pizzeria in de USA.

Pizzahoofdstad New York

De meeste beste pizzeria’s uit de ranking, zo’n negen stuks, zitten in New York. Daarmee is New York ‘gekroond’ tot pizzahoofdstad van de USA. Op een gedeelde tweede plaats staan  Portland en San Francisco (met elk vijf pizzazaken).

100 beste pizzeria’s ter wereld

De 15 pizzeria’s op de plekken 1 tot en met 15 van de 50 Top Pizza USA 2022, dingen mee naar een plek bij de 100 beste pizzeria's ter wereld. Op 7 september 2022 vindt deze uitverkiezing plaats in het Koninklijk Paleis van Napels in Italië.

Bekijk hier de volledige lijst van de top 50 pizzeria's in de VS en hier de 50 Top Pizza Europe 2022.

Bron: Finedininglovers.com

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs