27 augustus 2021 
1 min. leestijd

Leer de perfecte pizza bakken bij Studio Senses Zwolle

Wil jij leren hoe je de perfecte pizza bakt en welk pizzaconcept en oven bij jou passen? Dan is de masterclass Learn and Bake Pizzaforum in het MorettiLAB in Studio Sensens Zwolle een aanrader. Op woensdag 15 september 2021 en donderdag 18 november 2021 vinden deze masterclasses pizza plaats. Pizza-Prof partner Van Gestel vertelt er meer over. 

Van soorten bloem tot de juiste apparatuur. Tijdens het Pizzaforum komen verschillende onderwerpen aan bod die allemaal te maken hebben met de bereiding van de perfecte pizza.

Achtergrondinformatie

In Studio Senses in Zwolle laten de medewerkers van het MorettiLAB jou zien hoe je het beste pizzadeeg maakt. Dit doen zij door je eerst te voorzien van de achtergrondinformatie over bloem, water, gist, olijfolie en zout.

Drie pizza-ovens

Daarnaast krijg je te zien welke apparatuur jou helpt in de keuze van jouw pizzaconcept. Zo staan er in het MorettiLAB drie verschillende soorten pizzaovens: de Moretti Forni Neapolis, de Moretti Forni SerieS en de Moretti Forni SerieT.

Napolitaanse pizza

De Moretti Forni Neapolis is ‘s werelds krachtigste elektrische oven die temperaturen van 510 graden Celsius behaalt. Deze oven is ontworpen door Moretti voor het maken van de authentieke Napolitaanse pizza’s. Met deze pizzaoven kun je een Napolitaanse pizza, op de maximale temperatuur bakken in minder dan één minuut.

Energiebesparing

Daarnaast is er de Moretti Forni SerieS (ICON). Deze beschikt over de innovatieve Eco Smartbaking-technologie waarmee het energieverbruik met 30 procent wordt verminderd. Een energiebesparing die nog nooit eerder is vertoond in een traditionele statische oven. De SerieS is verkrijgbaar in een rvs-uitstraling, maar de ICON-versie is een prachtexemplaar voor in jouw keuken dankzij de robuuste uitstraling.

Bandoven

De band/tunneloven van Moretti Forni heeft de naam ‘SerieT’ gekregen. Deze oven staat synoniem voor constante betrouwbaarheid. Dankzij de speciale techniek bereikt de oven een ongeëvenaarde kookkwaliteit en is de buitentemperatuur de laagste in zijn categorie. Niet alleen pizza, maar ook vlees, pasta, groenten en vele andere voedingsproducten bereid je in de SerieT.

Naast deze verschillende pizzaovens, maak je tijdens de masterclass ook kennis met andere apparaten van Moretti. Zoals de spiraaldeegkneedmengers, de opbolmachine, de pizzapletters, de pizza-uitrolmachine, de pizzascheppen, de pizzasnijders en nog veel meer.

Inschrijven en meer informatie

De masterclasses Learn and Bake Pizzaforum vinden plaats in het MorettiLAB in Studio Senses Zwolle. Op beide dagen (15 september & 18 november 2021) beginnen de masterclasses om 11.00 uur en duren tot maximaal 15.00 uur. Heb je interesse? Schrijf je dan snel hier in, want VOL=VOL.

 

Over de schrijver

Wie wordt dé Nederlands kampioen Pizzabakken?

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen?
Wie staat er voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Locatie: Horecava 2022 | RAI Amsterdam

Dinsdag 11 januari vanaf 13:00 uur

De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien.
Is jouw pizza klaar voor het grote publiek? Doe mee aan het NK Pizza bakken!

Pizza Profs